15.9.2014 17:17

Τέλος της εβδομάδας πλοίο στην άγονη του β. Αιγαίου

Αύριο Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση με την οποία ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα επιλέγει μια από τις δύο προτάσεις που ενέκρινε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ως προσωρινές λύσεις για τις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου.

Στην συνέχεια θα εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να καταθέσουν τις προσφορές τους. Το μικρότερο χρονικό περιθώριο που μπορεί να τους δοθεί είναι μια ημέρα. Κατά συνέπεια οι προσφορές θα κατατεθούν ως την Τετάρτη.

Στην συνέχεια ο υπουργός θα πάρει τις προσφορές και θα προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση στην εταιρεία με την συμφερότερη προσφορά για το δημόσιο. Δηλαδή την προσφορά με το χαμηλότερο τίμημα, που θα πληρεί τις προδιαγραφές που θα τεθούν με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Εκτιμούμε πως η επιλογή της καλύτερης προσφοράς και η απευθείας ανάθεση θα απαιτήσει άλλη μια ημέρα. Γι’ αυτό καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως στην άγονη του βορείου Αιγαίου (Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος) θα ξαναδούμε πλοίο στα τέλη της εβδομάδας. 

ΠΗΓΗ: http://emprosnet.gr/

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ