14.9.2018 11:22

Τελετή … μύησης με ερέθισμα το «Αβέρωφ»

Οι τελετές αγιασμού της σχολικής χρονιάς στο «Σπίτι της Μαρίας» και στο νεοσύστατο Ιδιωτικό Ναυτικό Λυκείο ήταν η αφορμή για να βρεθούν στο νησί μας εκπρόσωποι από την αφρόκρεμα του πολιτικού, πνευματικού, ναυτιλιακού και δημοσιογραφικού κόσμου, προσκεκλημένοι του καπ. Παν. Τσάκου στο ετήσιο … προσκύνημα του στη γενέτειρα την ημέρα του Σταυρού.

Παραμονή της μεγάλης εορτής ο καπ. Παναγιώτης ήρθε με ένα ογκώδες δώρο για το Ομήρειο, ομοίωμα του θρυλικού θωρηκτού «Αβέρωφ», πλοίου που συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ωστόσο τα φώτα της βραδιάς στο αίθριο του Ιδρύματος την Πέμπτη το βράδυ έπεσαν στο μικρό Παναγιώτη. Η παρουσία του γιού του Νίκου Τσάκου έδωσε μια σπάνια ευκαιρία στα φωτογραφικά φλας να απαθανατίσουν τη συνέχεια της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας σε τρεις γενιές και στον παππού Παναγιώτη να καμαρώνει για την άτυπη … τελετή μύησης του εγγονού στην έφεση του ιδίου να μην ξεχνά τον τόπο καταγωγής του και με διαρκείς παρεμβάσεις του να δείχνει ότι στηρίζει τη Χίο με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Παναγιώτης junior είχε τρακ την ώρα που βράβευε ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος τους υψηλούς καλεσμένους, αισθάνθηκε δέος, όπως κι υπόλοιποι καλεσμένοι όταν ο Ναύαρχος ε.α. Κων. Καταγάς διηγήθηκε μνήμες που συνέλεξε από το πλήρωμα του «Αβέρωφ», αλλά έδειχνε να απολαμβάνει τις στιγμές και να νοιώθει την ευθύνη της συνέχειας, παρότι οι δεσμοί με τη Χίο είναι πιο χαλαροί συγκριτικά με τον παππού και τον πατέρα.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν ο πρέσβης της Ουρουγουάης, για την οποία ο καπ. Παναγιώτης σημείωσε ότι είναι συμπαραστάτης όλων των εθνικών θέσεων, αλλά και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

Νωρίς σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού στο «Σπίτι της Μαρίας» και αργά το απόγευμα στο υπερσύγχρονο πρώτο Ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο της χώρας στη Φάρκαινα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ