14.1.2016 17:02

Τα πήρε ο γερανός

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΣΚΟΥΠΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τόπε και το’ κανε η Υπηρεσία Καθαριότητας. Αφού πέρασαν 45 μέρες από τη σήμανση των εγκαταλειμμένων οχημάτων και οι ιδιοκτήτες δεν τα απομάκρυναν, τα χαρακτήρισε ως στερεά απόβλητα και πραγματοποίησε την πρώτη διαδικασία απομάκρυνσης για το 2016,  από τις περιοχές του Ιωνικού Κολυμβητηρίου  και των  εργατικών κατοικιών  Λιβαδίων.

«Τα αυτοκίνητα παραμένουν για δεκαπέντε μέρες στους χώρους φύλαξης των δύο αναδόχων εταιριών που έχουν αναλάβει το έργο και στη συνέχεια καταστρέφονται. Αν τα ζητήσουν πίσω οι ιδιοκτήτες, επιβαρύνονται με το κόστος των μεταφορών και πρέπει να τα αποθηκεύσουν σε ιδιωτικούς χώρους, όπου δεν θα εμποδίζουν», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπελέγρης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί κατά διαστήματα με τυχαία σειρά απόσυρσης, ανάλογα με την ενημέρωση και τον εντοπισμό οχημάτων.

«Αυτό το διάστημα υπάρχει έξαρση του φαινομένου της εγκατάλειψης σε δημοτικούς χώρους, γιατί κατάθεσαν στην ΔΟΥ τις πινακίδες για απόσυρση. Θα τους κολλήσουμε τα ενημερωτικά σήματα και αν δεν συμμορφωθούν, σε 45 μέρες  θα τα πάρουμε και αυτά», επισημαίνει. 

Το Δεκέμβριο του 2015, πάντα με τη συνεργασία του μέλους του συμβουλίου της τοπικής δημοτικής κοινότητας Στέλιου Τριανταφυλλίδη είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επιχείρηση στους δρόμους της πόλης, με κύριο στόχο τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ