2.5.2022 10:10

Τα δάκρυα του Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου για τις σφαγές της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα και φορτισμένος από την ιστορική επέτειο των 200 ετών από τις σφαγές της Χίου, μίλησε στο Ομήρειο, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός (ε.α.) Μιχαήλ Κωσταράκος, που ήταν ένας από τους προσκεκλημένους της επιτροπής «Χίος 2022» του Δήμου Χίου, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 30.4.2022.

Ο Στρατηγός Κωσταράκος επεσήμανε την συνεισφορά των Χίων στην επανάσταση του 1821, λέγοντας ότι: «Η ελληνική επανάσταση και η επιτυχία της ελληνικής επανάστασης οφείλει πάρα πολλά στη Χίο. Οι αθάνατοι ήρωες της μαρτυρικής σφαγής προσέφεραν εκτός από το αίμα τους και μία τεράστια υπηρεσία στο έθνος. Η προσφορά της Χίου στον αγώνα δεν ήταν μόνο σε χρήματα, καράβια και πολεμιστές αλλά και μία τεράστια επιτυχία που βοήθησε την πατρίδα σε πολιτικοστρατιωτικό επίπεδο» και προσέθεσε με δάκρυα στα μάτια: «Η Χίος μπορεί να είναι θλιμμένη και θρηνούσα, αλλά πρέπει να είναι και εξαιρετικά υπερήφανη. Η Ελλάδα της χρωστάει πολλά γι αυτό…»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ