3.4.2023 14:07

Τα αποτελέσματα από την αξιολόγηση της ικανοποίησης των χρηστών των υπηρεσιών του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Αξιολογήσαμε την ικανοποίηση των χρηστών των υπηρεσιών μας σε Αθήνα και Χίο

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της ικανοποίησης των χρηστών των υπηρεσιών μας, στις 5 κλινικές δομές του ΚΠΕ.

Αξιολογήσαμε την ικανοποίηση των χρηστών των υπηρεσιών μας σε Αθήνα και Χίο. Χρησιμοποιούμε τα αποτελέσματα για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των εξυπηρετούμενων στις δομές μας.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης παρουσιάζονται στο άρθρο με τίτλο «Users’ Satisfaction in a Community Based Mental Health Service Provider in Greece», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 13/1/2023 στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Psychiatry and Behavioral Sciences Η συγκεκριμένη μελέτη συνιστά μία από τις ελάχιστες έρευνες που έχουν υλοποιηθεί και δημοσιευθεί στην Ελλάδα, για την καταγραφή της ικανοποίησης των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Είναι διεθνώς τεκμηριωμένο, πως η συμμετοχή των ασθενών και των οικογενειών τους είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και ψυχικής υγείας, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των χρηστών ή /και των συγγενών τους για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.

Το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, σχεδίασε και υλοποίησε τη μελέτη για την ικανοποίηση των χρηστών των υπηρεσιών του φορέα στις 5 κλινικές δομές, σε Αθήνα και Χίο.

Τα συμπεράσματα της μελέτης κατέδειξαν πως οι χρήστες υπηρεσιών του ΚΠΕ δηλώνουν συνολικά ικανοποιημένοι με σκορ 4,2/5, περισσότερο ικανοποιημένοι με τις Δεξιότητες και τη συμπεριφορά των επαγγελματιών (4,5/5) και λιγότερο ικανοποιημένοι με τους τύπους των παρεχόμενων υπηρεσιών (3,9/5).Το ποσοστό της δυσαρέσκειας ήταν χαμηλό (9,6%).

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδωσαν τη δυνατότητα στην κάθε δομή ξεχωριστά, όσο και ευρύτερα στο φορέα, να εντοπίσουν μη καλυπτόμενες ανάγκες των χρηστών, να αξιοποιήσουν στοχευμένα τα αποτελέσματα και να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ