15.9.2014 16:44

Συντονίζουν τις δράσεις τους

ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Είχε επισημανθεί στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές. Ωστόσο πάντα Δήμος και Περιφέρεια συνέπεφταν στις εκθέσεις Τουρισμού με αποτέλεσμα πολλές φορές να ακολουθούν απείρου κάλλου κόντρες μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όλα αυτά μέχρι πρότινος καθώς αποφασίστηκε το νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας σε θέματα τουρισμού.

Εξοικονόμηση πόρων

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Δ. Καράλη, οι δύο θεσμοί θα πρέπει να συνεργαστούν στο ακέραιο με στόχο τη συνεχή παρουσία της Χίου στο εξωτερικό και την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.

Στην πρώτη επαφή μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, η αρχή έγινε με τις εκθέσεις του εξωτερικού. Σε αυτή επικράτησε η άποψη ότι δεν γίνεται σε μία έκθεση να παρίστανται και ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με δύο διαφορετικά περίπτερα.

«Ένας φορέας είναι αρκετός για να δηλώσει την παρουσία του νησιού. Έτσι θα επιτευχθεί και η πολυπόθητη εξοικονόμηση κονδυλίων», ανέφερε ο κ. Καράλης.

Ετήσιο χρονοδιάγραμμα

Παράλληλα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού ζητήθηκε από τις υπηρεσίες η αποτύπωση όλων των εκθέσεων που θα λάβουν χώρα από φέτος μέχρι και το καλοκαίρι ώστε να μπορέσει να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία τόσο από τον Δήμο όσο και από τους επαγγελματίες του κλάδου.

«Η έγκαιρη προετοιμασία θα ωφελήσει κι εμάς αλλά κυρίως τους επαγγελματίες που θα έχουν όλο το χρόνο να επιλέξουν σε ποια έκθεση θα δηλώσουν συμμετοχή, να κλείσουν εισιτήρια και να ελέγξουν και τα σχετικά κόστη», κατέληξε ο ίδιος.

Τέλος ο κ. Καράλης σημείωσε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τουριστικούς παράγοντες από διάφορες χώρες με στόχο την έξοδο της Χίου στις τουριστικές αγορές της Ευρώπης, μη δημοσιοποιώντας επί του παρόντος περισσότερες λεπτομέρειες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ