29.1.2015 15:16

Συμπαραστάτης με ανοιχτές πόρτες

ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Απορρίφθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της πλειοψηφίας να επιλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση καθώς δεν συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 33 συμβούλων που απαιτούνται από τις διατάξεις του Καλλικράτη.

Την πρόταση κατέθεσε κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς θεωρώντας ότι μία κλειστή συνεδρίαση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θα διαφύλαττε τα προσωπικά δεδομένα των 23 υποψηφίων για τη θέση του Συμπαραστάτη.

Παρότι κατατέθηκαν προτάσεις για συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα υποβάλλει σε διαδικασία συνέντευξης τους υποψηφίους έλλειψη της απαιτούμενης πλειοψηφίας οδήγησε το θέμα προς συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχει καταστεί σαφές πως θα οργανωθεί η διαδικασία επιλογής υποψηφίου.

Από τη διαδικασία επιλογής, όποτε αυτή κι αν πραγματοποιηθεί θα απέχει κατά δήλωση του επικεφαλής της η Λαϊκή Συσπείρωση. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ