17.12.2014 18:47

Συλλεκτικό είδος οι εορταστικές κάρτες

ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ.

Σε λίγα χρόνια οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες θα αποτελούν συλλεκτικό κομμάτι, αφού όλο και λιγότεροι πλέον επιλέγουν αυτόν τον τόσο προσωπικό όσο και όμορφο τρόπο να στέλνουν τις ευχές τους σε συγγενείς και φίλους.

 

 

Τότε...

Στα ΕΛΤΑ τα προηγούμενα χρόνια αυτές τις γιορτινές μέρες γίνονταν το αδιαχώρητο από συμπολίτες μας που έστελναν κάρτες σε συγγενείς και φίλους στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και κυρίως στους ξενιτεμένους. Η επιλογή της κάρτας γίνονταν με ιδιαίτερη φροντίδα, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παραλήπτη, ενώ το κείμενο όπου εμπεριέχονταν οι ευχές ήταν μια προσωπική κατάθεση ψυχής κάθε φορά.

Αρκούσε ένα γραμματόσημο και η κάρτα έφτανε, μαζί με τις ευχές, στον προορισμό της.

 

...και τώρα

 

Πλέον, πολύ λίγες είναι οι κάρτες που αγοράζονται και τα ΕΛΤΑ, αντί να μεταφέρουν χαμόγελα και ευχές, μεταφέρουν τα χρήματα του κόσμου που απευθύνεται στα ταμεία του για να πληρώσει κάθε λογής λογαριασμούς που έχουν συσσωρευθεί για το τέλος του χρόνου, είτε τέλη κυκλοφορίας, είτε οτιδήποτε άλλο.

«Πολύ λίγες είναι οι κάρτες που στέλνει ο κόσμος εξαιτίας της συγκυρίας. Έχει εκλείψει αυτή η εορταστική ατμόσφαιρα όσο κι αν εμείς προσπαθούμε με τη διαμόρφωση του χώρου και την καλή διάθεση να μετατρέψουμε το κλίμα σε εορταστικό. Με όλα αυτά που επιβάλει η πολιτεία και τις υποχρεώσεις των πολιτών στο τελείωμα του χρόνου, είναι δύσκολη η συνέχιση αυτού του πολύ όμορφου εθίμου», περιγράφει την κατάσταση στα ΕΛΤΑ ο διευθυντής τους Γ. Κρεατσούλας.

Πέρα από την κρίση βέβαια ισχυρό πλήγμα έχουν δεχθεί οι κάρτες και από το internet, αν και τα προηγούμενα χρόνια κρατούσαν σθεναρή αντίσταση.

«Το βασικότερο είναι ότι η διάθεση του κόσμου δεν είναι καλή. Από εκεί ξεκινούν όλα», ισχυρίζεται ο κ. Κρεατσούλας.

 

Πωλήσεις καρτών

Για εκείνους που επιμένουν παραδοσιακά πάντως, στα ΕΛΤΑ πωλούνται       κάρτες των Ελληνικών Ταχυδρομείων με έτοιμο και το γραμματόσημο πάνω στον φάκελο και της Unicef.

 

 Έχεις πακέτο

Λόγω των ημερών εκείνο που διακινείται  κυρίως με τα ΕΛΤΑ είναι τα δέματα. «Στέλνουν δώρα στα βαφτιστήρια τους ή σε συγγενείς. Η λειτουργία των ταχυδρομείων μέχρι τις 17.30 για το κοινό  και η πτώση του κόστους για την αποστολή δεμάτων, έχουν συμβάλλει στην αύξηση της ροής των πελατών», καταλήγει ο κ. Κρεατσούλας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ