12.12.2023 10:35

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο το πρωί της Πέμπτης

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΕΜΠΤΗΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11.30 το πρωί,έξω από το Δημαρχείο.

 Η υλοποίηση της Απόφασης του 49ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την προκήρυξη της 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει τον κοινό στόχο όλων των εργαζομένων.

Η μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες πολυετείς συμβάσεις, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κατάργηση της Διάταξης «Βορίδη» για υποχρεωτική εξάντληση ένδικων μέσων μονομερώς σε ότι αφορά εργασιακές διεκδικήσεις, η πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που εξαφανίζει το πενιχρό μας εισόδημα και τις όποιες μηδαμινές οριζόντιες αυξήσεις, η αύξηση των μισθών και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αποτελούν πλέον διεκδικήσεις-επιβίωσης τόσο για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και για τον ίδιο το θεσμό!!

Η επιτυχία της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας και η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αποτελεί το μόνο κριτήριο για την αφετηρία ενός νέου κύκλου κινητοποιήσεων που θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάψει να απαξιώνει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μεθοδικά να «διαλύει» την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπέρ των εργολαβικών-επιχειρηματικών συμφερόντων που πρωταρχικά ενδιαφέρονται για το δικό τους κέρδος και όχι για την εξυπηρέτηση του πολίτη!!!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ