31.10.2014 19:03

Στροφή στους κυκλικούς κόμβους [BINTEO]

Αλλάζει το κυκλοφοριακό τοπίο πέριξ του Νοσοκομείου με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και τη μείωση ταχύτητας

Ένα από τα ενδεχόμενα που μέχρι πρόσφατα απέρριπτε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αυτό της δημιουργίας Κυκλικών Κόμβων επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας.

Παρότι η Τεχνική Υπηρεσία εισηγήθηκε τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και τις νησίδες, η τελική άποψη που επικράτησε με βάση τις υπόλοιπες εισηγήσεις ήταν η δημιουργία καταρχήν ενός κυκλικού κόμβου στον δρόμο σύνδεσης του οικισμού του Νοσοκομείου με τον κεντρικό δρόμο και δευτερευόντως η δημιουργία ακόμη ενός, λίγο μετά τους μύλους.

Στόχος των κυκλικών κόμβων είναι να μειωθούν οι αριστερές στροφές που αναγκάζουν τους οδηγούς να διασχίζουν το αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να μειώνεται κι ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κυκλικοί κόμβοι χρειάζονται μεγάλο πλάτος οδοστρώματος για να αναπτυχθούν θεωρήθηκε το Νοσοκομείο θα πρέπει να παραχωρήσει κομμάτι της παλαιάς πύλης ώστε να γίνει ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος, κάτι που ο Γ. Επιτροπάκης ούτε απέρριψε αλλά ούτε αποδέχθηκε.

Σε ότι αφορά στη δημιουργία χώρου στάθμευσης απέναντι από τη νέα πύλη ο κ. Επιτροπάκης τόνισε ότι είναι θέμα μερικών μηνών ώστε το Νοσοκομείο να πάρει το πράσινο φως ενώ υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι αποκλείεται η πιάτσα ταξί εντός του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών στον Δήμο. 

Παράλληλα εκφράστηκε η πρόθεση χαρακτηρισμού της Οδού Καλουτά (Ταμπάκικα) σε Εθνική Οδό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ