20.12.2021 9:58

Στον συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΝ.ΚΑ. τις αυξήσεις νερού στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΝΧ

Καταγγελία στον συνήγορο του πολίτη, κατέθεσε η Ένωση Καταναλωτών Χίου, στη σκιά των αυξήσεων της ΔΕΥΑΝΧ στα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης από τις αρχές του 2022.

Αναλυτικά στην καταγγελία αναφέρει:

 

Προς Συνήγορο του Πολίτη

Καλή σας μέρα 

επικοινωνούμε μαζί σας για να καταγγείλουμε την υπερβολική  και αδικαιολόγητη αύξηση στην τιμή του νερού  κατά περίπου 30% από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νήσου Χίου .

Η απόφαση ελήφθη στο Δ.Σ. της εταιρείας στις 15/12/2021 και θα έχει άμεση εφαρμογή από την αρχή του νέου έτους!

 Η δικαιολογία εκ μέρους της εταιρείας είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής της ενέργειας και η πιθανολόγηση τελεσιδικίας εις βάρος της εταιρείας ποσού από εργατικές διαφορές μέσα στο 2022.

Επειδή η αύξηση είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητη και υπερβολική,  επιβαρύνει δε κυρίως τους μικρούς καταναλωτές και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, επειδή η εν λόγω εταιρεία παρότι έχει μεγάλο ταμειακό απόθεμα και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό έχει προχωρήσει εντελώς παράνομα σε στάση πληρωμής της ΔΕΗ , ενώ την ίδια στιγμή  δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικά βήματα για την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών ύψους 4.500.000€ από καταναλωτές ύδρευσης και επειδή είναι η χειρότερη δυνατή εποχή για αυξήσεις στα νοικοκυριά εν μέσω τέτοιας πρωτοφανούς κρίσης, ζητάμε ως Χιώτες καταναλωτές να επιληφθείτε του θέματος ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η επιβληθείσα παράλογη  αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΝ Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ