7.10.2012 13:40

Στον Καρφά 16 λαθρομετανάστες

ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

 
Τι και αν τα μέτρα θαλάσσιας και επίγειας αστυνόμευσης είναι ισχυρά στη Χίο; Αυτό δεν απέτρεψε Τούρκους λαθρεμπόρους να μεταφέρουν στο νησί μας 16 άτομα Συριακής και Παλαιστινιακής καταγωγής λίγες ώρες πριν μπει η Κυριακή.
Τα 16 άτομα που σύμφωνα με τις εικασίες των αρχών φαίνεται ότι εισήλθαν στα χωρικά ύδατα μεταξύ 23:30 του Σαββάτου και 00:00 της Κυριακής, εντοπίστηκαν να κινούνται επί του οδικού δικτύου μεταξύ Καρφά και Αγίας Ερμιόνης.
Μάλιστα οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι η ξύλινη βάρκα πάνω στην οποία επέβαιναν πέρασε απαρατήρητη από τα ραντάρ, σε τέτοια απόσταση που δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστούν από κανέναν, μεταξύ του θαλάσσιου δίαυλου της Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας και της Αγίας Ερμιόνης Χίου.
Οι λαθρομετανάστες έπεσαν στα δίχτυα της Ασφάλειας Χίου έπειτα από καταγγελία κατοίκων και άπαντες μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της Α.Δ. Χίου όπου παραμένουν μέχρι στιγμής ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής Χίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Σε ότι αφορά την ποινή που αναμένεται να τους επιβληθεί αυτή είναι η άμεση διοικητική απέλαση και η επαναπροώθησή τους στις χώρες καταγωγής .
Επιπλέον σύμφωνα με την αστυνομία και οι 16 αύριο θα περάσουν από όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από το «Σκυλίτσειο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή τα 16 άτομα μαζί με όσα έχουν μεταφερθεί από Μυτιλήνη και Σάμο έχουν στην κυριολεξία μετατρέψει τα κρατητήρια της Α.Δ. Χίου σε κέντρα κράτησης μεταναστών και αυτό γιατί το κέντρο του Μερσινιδίου αναμένεται να λειτουργήσει το λιγότερο σε ένα μήνα από αύριο, οπότε και θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής του. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ