9.2.2017 9:33

Στοίχημα καθημερινότητας

• ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Για κάποιους θεωρούνται πεζές υποθέσεις. Στη δημοτική αρχή διαισθάνονται ότι στην καθημερινότητα έχασαν τη μάχη των εντυπώσεων στο πρώτο μισό της θητείας τους και ισχυροποιούν το μηχανισμό καλύτερης ανταπόκρισης.

Σε πρώτη φάση η στροφή στην καθημερινότητα εστιάζεται στους τομείς τους δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και της βελτίωσης της εσωτερικής οδοποιϊας, ιδιαίτερα εντός των οικισμών.

Πλήρης φωταγώγηση

«Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα αντικατάστασης λαμπτήρων», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής, επιφορτισμένος να φέρεις εις πέρας τη δράση.

Ήδη εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα βλέπει με ικανοποίηση να λειτουργεί το δίκτυο δημοτικού φωτισμού στο πάρκο Θελούδη, για πρώτη φορά από την εγκατάσταση του και σημαντικά τμήματα δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στον περιφερειακό, τα οποία εμφάνιζαν κατά καιρούς προβλήματα.

Για τη βελτίωση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού έχουν βγει δυο εργολαβίες, σε βόρεια και νότια Χίο αντίστοιχα,και δημιουργήθηκαν συνολικά 4 συνεργεία με συμμετοχή όλων των ηλεκτρολόγων που υπήρχαν στο Δήμο, συνεπικουρούμενους από εργάτες. Τα τρία από αυτά προχωρούν εντατικά στην αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων, ο αριθμός των οποίων είχε υπερβολικά αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ το τέταρτο ασχολείται με αποκατάσταση βραχυκυκλωμάτων.

«Μόλις ικανοποιηθεί και το τελευταίο αίτημα για αντικατάσταση λαμπτήρων το βάρος θα πέσει στα βραχυκυκλώματα. Είναι πιθανόν να ανάψουν σημεία που δεν έχουν φωτιστεί ποτέ από κακοτεχνίες κατά την κατασκευή ή βραχυκυκλώματα που συνέβησαν ανά περιόδους», εξηγεί ο κ. Καραμανής.

Τροποποίηση Τεχνικού

Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο άλλη μια πρωτοβουλία δίνει απάντηση στο ζήτημα της βελτίωσης του εσωτερικού δικτύου οδοποιϊας. Σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας ή χωριών το οδικό δίκτυο μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς οι περιορισμένοι προϋπολογισμοί των προηγούμενων χρόνων το άφησαν στο έλεος των φθορών και των καιρικών συνθηκών.

Με τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος μαζεύονται πιστώσεις οι οποίες τελικά δεν απορροφήθηκαν και κατευθύνονται σε έργα αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος.

Η αναμέτρηση της δημοτικής αρχής με την καθημερινότητα θα κρίνει μέσα στο προσεχές διάστημα και τη διαμόρφωση της εικόνας της. Η υποχρεωτικής της ενασχόληση με το προσφυγικό περιόρισε αισθητά τις δυνατότητες αντιμετώπισης προβλημάτων που απασχολούν τον δημότη. Θα πετύχει να αντιστρέψει σύντομα την εικόνα; Είναι το δικό της στοίχημα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ