29.9.2014 14:31

Στο πόδι ελέω αξιολόγησης

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αξιολόγηση στο δημόσιο συσπειρώνει εναντίον της και διαμορφώνει ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων αποφασισμένων να μην προχωρήσει το μέτρο.
Ενάντια στην αξιολόγηση εφορμούν οι εργαζόμενοι στους δήμους, στα νοσοκομεία στην ΠΟΥΕΝ και κινητοποιούνται σε απεργιακά μέτωπα όλη την εβδομάδα αρχής γενομένης από σαύριο Τρίτη με συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Χίου
Μέτωπο ΟΤΑ
Με αφορμή τη θεσμοθετημένη "ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ", υλοποιώντας τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας τους, οι εργαζόμενοι στους Δήμους καλούν σε Κατάληψη του Κεντρικού Δημαρχείου από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι  και συγκαλούν Γενική Συνέλευση στις 10.30 όπου θα συζητηθεί το θέμα της αξιολόγησης και ο επανέλεγχος της μετατροπής  των συμβάσεων και σχέσεων εργασίας σε  Αορίστου Χρόνου και αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων – κινητοποιήσεων καθώς και συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και στο ΕΣΥ
Διήμερο κινητοποιήσεων που θα κορυφωθεί με πανελλαδική απεργία διοργανώνουν για τηνΤετάρτη και Πέμπτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Ειδικότερα, για αύριο Τετάρτη διοργανώνονται στην περιφέρεια απογευματινά συλλαλητήρια με τη συμμετοχή των υγειονομικών αλλά και κοινωνικών φορέων προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα του ΕΣΥ, ενώ για την Πέμπτη οι Ομοσπονδίες γιατρών και εργαζομένων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση-πορεία στο κέντρο της Αθήνας (12 το μεσημέρι).

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τη δημιουργία της Εταιρείας Συστημάτων Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε. που προβλέπει πρόσφατος νόμος, τονίζοντας ότι αυτή θα οδηγήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ενώ ζητούν άμεσα προσλήψεις στο ΕΣΥ περιγράφοντας μια «τραγική» εικόνα στα νοσοκομεία.
Και στο υπουργείο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΥΕΝ έχοντας ομόφωνη εξουσιοδότηση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, προκηρύσσει   ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τη δήθεν Αξιολόγηση από σήμερα μέχρι και την 1η Οκτωβρίου ημερομηνία ολοκλήρωσης των προθεσμιών.

Και το ΠΑΜΕ
Ακολουθώντας το αντίστοιχο πανελλαδικό κάλεσμα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 3 Οκτώβρη στις 6.30 στην είσοδο  Απλωταριάς
- Όχι στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ και τη ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, όλοι μια γροθιά να προετοιμαστούν για τη νέα σκληρή σύγκρουση με τη σχεδιαζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, της εργοδοσίας, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
«Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι. Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην οργάνωση της πάλης όλων όσων θίγονται απ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
Δεν περιμένουμε τους σωτήρες και τους καλύτερους διαπραγματευτές της διαχείρισης της κρίσης να μας σώσουν. Δεν έχουμε αυταπάτες.
Αγωνιζόμαστε για μας και τα παιδιά μας, για να ζήσουμε με δικαίωμα και όχι σαν πρόβατα επί σφαγής.
Όλοι στη μάχη, μας αφορά όλους, κανείς δεν περισσεύει. Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Κάθε λαϊκή οικογένεια βλέπει το εισόδημά της να μειώνεται, έχει άνεργο σπίτι, δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς, το ρεύμα, δεν έχει γιατρό και φάρμακα», αναφέρει στην ανακοίνωση κάλεσμα του το ΠΑΜΕ .

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ