20.2.2023 10:17

Στο Γυμνάσιο Βροντάδου το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων

Oμιλία με θέμα: «Εφηβεία και Πρόληψη Ψυχικής Υγείας»

Μετά από πρόσκληση του Γυμνασίου Βροντάδου Χίου, στα πλαίσια του μαθήματος «Εργαστήρι Δεξιοτήτων» πραγματοποιήσαμε ομιλία με θέμα την «Εφηβεία και Πρόληψη της Ψυχικής Υγείας».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2.02.2023 από τις Ψυχολόγους του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Ραφαέλα Ζαχαριά και Μαρία Σωτηριανού καθώς και από την Ειδική Εκπαιδευτικό, Ειρήνη Παπουλή.

Στόχος μας ήταν να πραγματοποιήσουμε μια βιωματική συζήτηση αναφορικά με τους προβληματισμούς και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι κατά την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της ζωής τους. Μιλήσαμε για τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί ένας έφηβος να βιώνει όπως θυμό, φόβο, θλίψη καθώς και στο πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά και λειτουργικά, χωρίς αυτά να μας καταβάλλουν. Ακόμα, αναφερθήκαμε στις αλλαγές σε κοινωνικό, συναισθηματικό αλλά και ατομικό επίπεδο που μπορεί να βιώνει ένα παιδί σε αυτή την ηλικία. Εστιάσαμε στο κομμάτι διαχείρισης των συγκρούσεων, τη διαχείριση θυμού, τις εκφοβιστικές συμπεριφορές και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

Ευχαριστούμε πολύ την εκπαιδευτικό, κυρία Ιγνατία Θεοδωρόγιαννη, για την πρόσκληση και τη συνεργασία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ