20.4.2015 17:57

Στο γήπεδο του Σέντα οι μετανάστες;

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στην εναλλακτική λύση να φιλοξενηθούν μετανάστες σε έναν από τους αθλητικούς χώρους του νησιού, με πιθανότερη εκδοχή το γήπεδο του Σέντα μεταξύ Συκιάδας – Λαγκάδας,  κατέληξαν έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν Δήμος και Αστυνομία, μετά την δυσκαμψία Μπέλλα να αποδεχτεί τη λύση που προτείνεται ως η ιδανικότερη ακόμα και από την Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να φιλοξενήσει προσωρινά τις ανάγκες στέγασης 100- 150 μεταναστών.

Στα πλεονεκτήματα του χώρου ανήκει η εύκολη πρόσβαση, το γεγονός ότι βρίσκεται σχετικά μακριά από την πόλη ενώ μπορεί εύκολα να συνδεθεί με το ρεύμα εξαιτίας της γειτνίασης με τον φωτιζόμενο κόμβο της Συκιάδας. Επιπλέον η ύπαρξη αποδυτηρίων παρέχει δυνατότητα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Το νέο σχεδιασμό σύντομα πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι των δυο χωριών, οι οποίοι επρόκειτο να τον δεχτούν ή να τον αποδοκιμάσουν σε έκτακτη λαϊκή συνέλευση στη Συκιάδα το απόγευμα της Δευτέρας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ