18.5.2018 10:14

Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων Ελλάδας και Κύπρου η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων Ελλάδας και Κύπρου,  που συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα η ελληνική και η κυπριακή Επιτροπή για την UNESCO σε συνεργασία με το ελληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου παρευρέθηκε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου  

 Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο που έχουν αναγνωρισθεί ως «Unesco Global Geoparks».

H Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον χαιρετισμό μεταξύ άλλων τόνισε: «Αποτελεί στρατηγική επιλογή για μας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η στήριξη και προώθηση των έργων πολιτισμού που συμβάλλουν στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου και διαμορφώνουν μια νέα τουριστική και περιηγητική κουλτούρα ενισχύοντας τις  εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Τα έργα αυτά παράλληλα συμβάλλουν στην  προστασία της γεωλογικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης».

Η κα. Καλογήρου εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια στη Λέσβο ο καθηγητής κ. Νίκος Ζούρος, σε συνεργασία με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία,  για την ίδρυση του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και τη συμμετοχή μιας μικρής σχετικά προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, οδήγησε στη δημιουργία του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της  UNESCO, στο οποίο πλέον μετέχει το Νησί της Λέσβου στο σύνολό του ως αναγνωρισμένο Παγκόσμιο Γεωπάρκο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ