27.3.2015 9:48

Στις «Κοπριές» ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΜΑ ΣΕ ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Την είδηση ότι μετά από 4 χρόνια τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, μετέφερε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς.

Όπως εξήγησε η τοποθεσία που συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ο ΣΜΑ της πόλης βρίσκεται στη θέση «Κοπριές» κι έχει πρόσβαση από τον Περιφερειακό της πόλης μέσω δασικής οδού εξυπηρετώντας έτσι τις περιοχές του Βροντάδου και της χώρας.

«Οι μελέτες έχουν προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμός και στόχος μας είναι το έργο που εξοικονομήσει εργατοώρες και κυρίως καύσιμα να ενταχθεί στην παρούσα προγραμματική περίοδο μέσω του ΕΠΕΡΑΑ», ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

Το έργο μαζί με το συνοδό έργο της δημιουργίας δρόμου που θα οδηγεί στο σημείο της μεταφόρτωσης αναμένεται να στοιχίσει περί τις 620.000 ευρώ.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί Σταθμός Μεταφόρτωσης στις Οινούσσες προϋπολογισμού 370.000 ευρώ και ΣΜΑ στα Ψαρά 190.000 ευρώ.

Τις επιφυλάξεις του για την πορεία του έργου διατύπωση ο Π. Λαμπρινούδης σημειώνοντας ότι είναι αμφίβολο αν υπάρχει έγκριση των κατοίκων της περιοχές προειδοποιώντας για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις όπως ακριβώς συνέβη όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Βουρνούς ανέφερε ότι οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ