24.7.2014 10:14

Στις 22 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 350 ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ

Μία εβδομάδα νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της, θα ορκιστεί η νέα δημοτική αρχή του Μανώλη Βουρνού.

Ο νέος δήμαρχος Χίου έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, δίνοντας εντολή να είναι όλα έτοιμα για την Παρασκευή 22 Αυγούστου, οπότε και στις 20:00 της ίδιας ημέρας θα τελεστεί η ορκωμοσία στο Ομήρειο.

Το τελετουργικό

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο στην τελετή ορκωμοσίας θα συμμετέχουν όλοι οι εκλεγμένοι της Χίου κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Σύμβουλοι τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με τους επικεφαλείς των παρατάξεων και τον Δήμαρχο Χίου ειδοποιούνται εγγράφως από τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να προσέλθουν στην τελετή.

Στην κεντρική σκηνή του Ομηρείου θα ανέβουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων. Με πρώτο το νέο Δήμαρχο Χίου που θα ακουμπήσει το χέρι στο Ευαγγέλιο άπαντες θα επαναλάβουν τον εξής όρκο:

«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Εάν κάποιος αιρετός δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία ή σε θρησκεία που δεν επιτρέπει όρκο, δηλώνει τα αναφερόμενα στον όρκο στην τιμή και τη συνείδησή του, με τον εξής τρόπο:

«Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Μετά την ορκωμοσία θα ακολουθήσει η υπογραφή των πρωτοκόλλων οπότε και θα επικυρωθεί επίσημα η ανάληψη των καθηκόντων από τον Μανώλη Βουρνού.

Στη συνέχεια ο νέος Δήμαρχος απευθυνόμενος στο ακροατήριο θα εκφωνήσει τον πρώτο του λόγο ενώ το ίδιο θα πράξουν σε περίπτωση που το επιθυμούν και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και συγκεκριμένα οι Π. Λαμπρινούδης, Ε. Φρεζούλη και Μ. Σκούφαλος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ