30.1.2015 15:43

Στην πόλη της ασυδοσίας

ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Η ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΧΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο ιδιώτης και ο εργολάβος κινήθηκαν νομότυπα. Πήγαν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και ζήτησαν άδεια για να αποκλείσουν την οδό Βενιζέλου την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου το πρωί. Αβασάνιστα οι υπηρεσιακοί παράγοντες ή οι αιρετοί την έδωσαν. Για εκείνους 30 Ιανουαρίου δεν σημαίνει τίποτα…

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου όλη η Χίος, από κάθε μήκος και πλάτος της, συρρέει στην πρωτεύουσα. Πληρώνεται η δόση του ΕΝΦΙΑ, καταβάλλεται ο ΦΠΑ, δόσεις στην Εφορία και ασφαλιστικές εισφορές. Εισπράττονται οι περισσότερες από τις συντάξεις. Είναι και η γιορτή των Τριών Ιεραρχών με τις σχολικές μονάδες σε υπολειτουργία. Οι πάντες βρίσκονται στο δρόμο, μια μέρα με βροχή και το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις απαραίτητο.

Αυτή τη μέρα υπηρεσιακοί παράγοντες ή αιρετοί υπέγραψαν σε ιδιώτη εργολάβο να κλείσει όλο το πρωινό τη Βενιζέλου. Αυτονόητα στους δρόμους της πρωτεύουσας ήταν αδύνατον να κινηθεί έστω και κουνούπι. Ώρες ήθελες να διασχίσεις την παραλιακή, παρά την παρουσία τροχονόμων, κυκλοφοριακό έμφραγμα γύρω από το κέντρο. Γιατί; Για την απρονοησία ενός υπαλλήλου ή ενός αιρετού.

Χάθηκε ο κόσμος το ιδιωτικό συνεργείο να έπαιρνε έγκριση μετά τις 15.00 ή την επομένη (Σάββατο) ή μεθεπομένη (Κυριακή); Έτσι δεν συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο;

Μα, εδώ είναι Χίος, θα συμφωνήσουμε.

Κύριε δήμαρχε, συνειδητοποιήστε το εγκαίρως. Στην καθημερινότητα κρίνεται η επιτυχία κάθε δημοτικής αρχής. Διερευνήστε ποιού φωτεινού εγκέφαλου υπήρξε η ιδέα. Ζητήστε εξηγήσεις και δώστε εντολή – επιτέλους – οι ιδιωτικές εργασίες που φρακάρουν την πόλη να γίνονται μόνο σε ώρες που δεν προκαλούν την εύρυθμη κίνηση στους στενούς δρόμους μας. Αρχίστε από κάπου να βάζετε τάξη στην ασυδοσία, πάψτε να παίζετε με τον νευρικό κλονισμό όλων μας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ