1.7.2016 12:52

Στην ουρά 700 υποψήφιοι οδηγοί

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Ανάσα για εκατοντάδες υποψήφιους οδηγούς της Χίου αποτελεί η επανέναρξη της διαδικασίας εξέτασης, που είχε σταματήσει από εδώ και καιρό εξαιτίας της πολύμηνης απεργίας των εξεταστών που συγκροτούσαν τις σχετικές επιτροπές.

Σε τοπικό επίπεδο υπολογίζεται ότι σε όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού θα εξεταστούν περί τα 700 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται μέσα σε αυτά τα παιδιά που μόλις αποφοίτησαν από το σχολείο κι επιθυμούν να λάβουν το δίπλωμα οδήγησης πριν φύγουν για σπουδές εκτός Χίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη Χίο θα λειτουργούν 3 συνολικά επιτροπές την ώρα που οι σχολές οδηγών πιέζουν για συγκρότηση ακόμα μίας επιτροπής.

«Στην παρούσα φάση σκάει η πίεση του χρονικού διαστήματος από Μάρτιο μέχρι Ιούνιο. Θεωρούμε ότι οι εξετάσεις βαίνουν καλώς μέχρι στιγμής και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτό που μας προκαλεί ανησυχία είναι οι προβλέψεις που υπάρχουν ότι ο αριθμός των ατόμων που θα θελήσουν να λάβουν δίπλωμα οδήγησης θα αυξηθεί στο τέλος Αυγούστου. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε οι 3 επιτροπές να γίνουν 4 και να αυξηθούν ταυτόχρονα και τα μέλη κάθε επιτροπής από 4 σε 5», ανέφερε μιλώντας στον «π» ο Παντελής Κουνιάδης εκ μέρους της «Εκπαιδευτικής». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ