22.9.2014 17:13

Στην Ουάσιγκτον ο Κ. Τριαντάφυλλος

O Κώστας Τριαντάφυλλος προσκλήθηκε και συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του ευρω - αμερικανικού κοινοβουλευτικού φόρουμ για την ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, συζητήθηκαν εκτενώς, θέματα που αφορούν τη διακρατική συνεργασία σε θέματα τρομοκρατίας  και τον ρόλο του κοινοβουλευτισμού στην προστασία των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, προασπίζοντας, ταυτόχρονα, την ίδια την ασφάλεια των πολιτών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές και πρέσβεις διαφόρων χωρών, καθώς και μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής των Ελλήνων. Στις εργασίες του φόρουμ, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη διακρατικού διαλόγου και συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δίνοντας έμφαση στις πρόσφατες εκτελέσεις ομήρων που συγκλονίζουν και μονοπωλούν την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Στο περιθώριο του Φόρουμ,  ο Κώστας Τριαντάφυλλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρέσβη της χώρας μας στην Ουάσινγκτον για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και θέματα που αφορούν την Ομογένεια.
Τέλος,  συναντήθηκε με τους συμπροεδρεύοντες της ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων του Κογκρέσου, Gus Bilirakis, γνωστό ελληνοαμερικανό ομοσπονδιακό βουλευτή (Φλόριδα-Ρεπουμπλικάνοι) και την Carolyn Maloney (Νέα Υόρκη-Δημοκράτες), επίσης, εκπρόσωπο στο Κογκρέσο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ