2.9.2015 16:38

Στην κατάψυξη οι ανάγκες των σχολείων

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ “ΠΑΓΩΣΑΝ” ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ Α` ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β` ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θυσία στο βωμό των εκλογών γίνονται όλες οι διαδικασίες έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία. Με έγγραφο που κοινοποίησε χτες το Υπουργείο Παιδείας στις Διευθύνσεις Α` Βάθμιας και Β` Βάθμιας Εκπαίδευσης παγώνουν μέχρι νεώτερης εντολής  όλες οι διαδικασίες  αποσπάσεων, διαθέσεων, ορισμού αναπληρωτών και ανάληψης καθηκόντων των καθηγητών, δασκάλων και Νηπιαγωγών. Οι περισσότερες ελλείψεις, πριν ανακοινωθούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών,  παρουσιάζονται στην Πρωτοβάθμια και την Προσχολική Εκπαίδευση, όπου τα κενά ανέρχονται σε 90 εκπαιδευτικούς, τα οποία ενδέχεται να αυξηθούν όταν ανακοινωθούν οι αποσπάσεις.

Στην Δευτεροβάθμια είναι 19, αλλά και εκεί ενδέχεται να αυξηθούν και να δημιουργηθούν άλλα δεδομένα αν γίνουν αποσπάσεις.

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Σύμφωνα με τον  Προϊστάμενο της Διεύθυνσης  Α` Βάθμιας Εκπαίδευσης  Αριστείδη Κελεπερτζή, παρά τις ελλείψεις τα 33 δημοτικά σχολεία και τα 37 νηπιαγωγεία  θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 11 Σεπτεμβρίου.

« Προς το παρόν υπάρχει μια ισορροπία.  Οι έξι που έφυγαν έχουν αντικατασταθεί με ισάριθμους. Μόνο στις Οινούσσες δεν υπάρχουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, επειδή μετατέθηκαν όλοι. Μέχρι να έρθουν οι αναπληρωτές τα κενά θα καλυφθούν από το εκπαιδευτικό δυναμικό της Χίου», τονίζει.

 Τα καταγραμμένα κενά, προς το παρόν, είναι 30 στην πρωινή ζώνη, 30 στα ολοήμερα - που θα καλυφθούν από αναπληρωτές του προγράμματος ΕΣΠΑ - και 30 στα νηπιαγωγεία.

Γυμνάσια και Λύκεια

Τα κενά των καθηγητών  είναι ελάχιστα στις 27 σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστα Γιαννούλη,  αυτή την περίοδο λείπουν 7 καθηγητές Βιολογίας, 2 γεωπονίας και 10 Ναυτικών Μαθημάτων.

Σύμφωνα με τους προαναφερόμενους  τα βιβλία έχουν παραληφθεί και θα παραδοθούν έγκαιρα.

«Δεν θα υπάρξουν ελλείψεις, έχουν παραληφθεί, είναι αποθηκευμένα στο”Εκθεσιακό Κέντρο Γ. Καλουτάς” και θα προωθηθούν  στις μονάδες και στους μαθητές χωρίς προβλήματα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ