23.4.2014 13:53

Στη Ρουχουνιώτισσα μετά το Πάσχα

Σύσσωμο το χωριό μεγάλοι και μικροί αλλά και οι αρχές του τόπου συνέρευσαν το απόγευμα της Νέας Δευτέρας στην Παν. Ρουχουνιώτισσα από όπου σύμφωνα με το έθιμο οι πιστοί μεταφέρουν την εικόνα της Παναγίας στη χωριοεκκλησιά με τα πόδια σε πομπή.
Η εικόνα παραμένει στην εκκλησία του χωριού όλη τη νύχτα στην εκκλησία όπου γίνεται ολονυχτία και στις 6 το πρωί της Νέας Τρίτης η καμπάνα του χωριού σημαίνει και καλεί πάλι όλους τους πιστούς να συντροφευόσουν την εικόνα στο δρόμο της επιστροφής.
Αυτή η διαδρομή είναι και η πιο όμορφη και δυσκολότερη αφού διανύονται χιλιόμετρα με την πομπή και την εικόνα να περνά από όλα τα εξωκκλήσια γύρω από το χωριό και τον παλιό Καταρράκτη με τελική κατάληξη την Παναγία Ρουχουνιώτισσα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ