9.5.2016 16:16

Στη ΒΙ.ΑΛ. το Υγειονομικό Σώμα [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Την προχειρότητα με την οποία στήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες το Hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς, αναδεικνύουν τα καθημερινά προβλήματα των εγκαταστάσεων που πλέον επιχειρούν να το μετατρέψουν σε υγειονομική βόμβα.

Η εργολαβία ύψους 1,2 εκ. ευρώ αποδείχθηκε προχειροδουλειά, αφού 1,5 μήνα μετά τα πολυδιαφημιζόμενα εγκαίνια παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου, το Κέντρο Κράτησης παρουσιάζει σημαντικές φθορές.

Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Χαλκειούς Κ. Φουτράκη από τις αρχές του Απρίλη, το αποχετευτικό σύστημα του hotspot έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα ο περιβάλλοντας χώρος να έχει γεμίσει με λύματα στερεά και υγρά.

Παρά τις συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων, η επιτόπια αυτοψία από το Υγειονομικό Τμήμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατέστη δυνατή μόλις το πρωί της Δευτέρας, με τους υπαλλήλους να διαπιστώνουν σοβαρές απειλές κατά της δημόσιας υγείας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον κ. Φουτράκη, οι υπάλληλοι του Υγειονομικού δεν θέλησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του hotspot.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politischios.gr το Υγειονομικό προτίθεται να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου αλλά και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις απαγορευτικές συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών, με βάση τα όσα κατέγραψαν το πρωί της Δευτέρας.

Ανεξέλεγκτη κατάσταση

Με τη συνοδεία του Κώστα Φουτράκη ο φωτογραφικός φακός του «π» επισκέφθηκε το Hotspot, διαπιστώνοντας την ορθότητα των καταγγελιών. Σε πολλά σημεία οι αποχετεύσεις έχουν σπάσει, σε άλλα σημεία τα λιμνάζοντα ύδατα από τις αποχετεύσεις έχουν μετατραπεί σε βούρκους ενώ ο περιβάλλοντας χώρος του hotspot θυμίζει ανεξέλεγκτη χωματερή.

Παράλληλα, παρά τις προσπάθειες των αρχών να αποκαθιστούν τις ζημιές στον φράχτη οι διαμένοντες στη ΒΙ.ΑΛ. που πλέον ξεπερνούν τους 1.600 συνεχώς δημιουργούν νέες τρύπες στην περίφραξη.

Τις καταγγελίες των κατοίκων ότι πλέον τα χωράφια τους είναι αδιαπέραστη ζώνη, επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες, με απομεινάρια εστιών φωτιάς να είναι διάσπαρτα στις τριγύρω εκτάσεις, σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από εύφλεκτες ύλες, όπως ξερά χόρτα. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ