25.5.2018 9:35

Στην Πολωνία το Λύκειο Καλλιμασιάς

Στην Πολωνία βρέθηκε από τις  14-22 Απριλίου το Λύκειο Καλλιμασιάς προκειμένου να συμμετάσχει στην 6η κατά σειρά συνάντηση του προγράμματος «My Europe, my life, my future». Το θέμα της συνάντησης ήταν ο χορός και είχε τίτλο “Dance with me”. Σκοπός ήταν οι μαθητές όλων των σχολείων να έρθουν σε επαφή με παραδοσιακούς χορούς των συμμετεχουσών χωρών (Βουλγαρίας, Ελλάδας, Κροατίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας και Ρουμανίας), κάτι που επιτεύχθηκε με επιτυχία.

Πριν το ταξίδι, κάθε χώρα προετοίμασε και παρουσίασε υλικό για τους παραδοσιακούς χορούς και χορευτικούς συλλόγους του τόπου της. Οι μαθητές επίσης έμαθαν και παρουσίασαν σε μορφή βίντεο χορούς από τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στο σχολείο της Πολωνίας έγιναν εργαστήρια εκμάθησης τόσο παραδοσιακών όσο και σύγχρονων χορών και δημιουργήθηκαν σχετικά βίντεο, όπου συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές.

Παράλληλα, μαθητές και εκπαιδευτικοί  αποκόμισαν εμπειρίες από τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και του εκπαιδευτικού συστήματος της  Πολωνίας καθώς και από τη συμμετοχή τους σε  δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού, ιστορικού, καλλιτεχνικού, αθλητικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος  στις πόλεις Lublin και Βαρσοβία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ