20.11.2014 19:08

Σταθερή αύξηση

ΠΙΘΑΝΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ ΘΑ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ

135  αιτήσεις υλοτομίας έχουν κατατεθεί προς το παρόν για έγκριση στη Διεύθυνση Δασών και το δήμο Χίου για την κάλυψη ατομικών αναγκών θέρμανσης. Οι 10 που έχουν υποβληθεί στο δασαρχείο ανήκουν στην κατηγορία υλοτόμευσης δημόσιων δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Στην Διεύθυνση Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του δήμου έχουν υποβληθεί 125 αιτήσεις κοπής καυσόξυλων από τα καμένα δημοτικά δάση. Θα ακολουθήσει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου και παραπομπή των αιτημάτων στη Διεύθυνση Δασών, από την οποία θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί ο πίνακας των τελικών δικαιούχων.

 «Η περίοδος υλοτόμησης ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου και η μέγιστη ποσότητα καυσόξυλων που έχει οριστεί ανά οικογένεια  είναι οι δύο τόνοι. Περίπου ίδιος αριθμός αιτήσεων είχε κατατεθεί και την αντίστοιχη περσινή περίοδο», δηλώνει στον «π» ο Δασάρχης Κώστας Μπέλλας.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της λαθραίας υλοτομίας επισημαίνει ότι η νέα νομοθεσία που ισχύει από το Μάρτιο 2013, είναι πολύ πιο αυστηρή από τις προηγούμενες. Εκτός από την κατάσχεση των μέσων κοπής και μεταφοράς των ξύλων επιβάλλει ακόμη και αφαίρεση της άδειας οδήγησης του παραβάτη.

Όπως είναι αναμενόμενο, σαν απότοκο της οικονομικής κρίσης και των πυρκαγιών που μας έχουν πλήξει οι αιτήσεις το 2013 ήταν 1.100. Την αντίστοιχη περίοδο του 2012, πριν την καταστροφική φωτιά του Αυγούστου μόλις έφτασαν περίπου τις 50, όπως αναφέρει ενδεικτικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ