31.7.2015 10:03

Στάση εργασίας των ελεγκτών την Τετάρτη

Τετράωρο μπλακ άουτ αναμένεται στα ελληνικά αεροδρόμια την επόμενη Τετάρτη 5 Αυγούστου, σε περίπτωση υλοποίησης της προειδοποιητικής στάσης εργασίας που προκήρυξε η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Στάσης εργασίας προκήρυξε η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης

Οι ελεγκτές ζητούν την κατάθεση στη Βουλή και την έναρξη διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου για τη σύσταση Παρόχου Αεροναυτιλίας στην ΥΠΑ, ως ανεξάρτητης νομικής οντότητας, σε εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της Ενωσης, Σπύρο Ρολάκη, αυτό είναι προαπαιτούμενο για την εκ νέου πιστοποίηση του ελληνικού εναέριου χώρου για την επόμενη σεζόν. Να σημειωθεί ότι η ισχύουσα πιστοποίηση λήγει τον Μάρτιο του 2016 και σε περίπτωση μη ανανέωσής της, η ελληνική αεροναυτιλία θα υποβαθμιστεί. Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή τα κενά σε θέσεις ελεγκτών σε όλη την Ελλάδα φτάνουν τα εκατό με αποτέλεσμα τουριστικά αεροδρόμια, όπως αυτά της Μυκόνου και της Σαντορίνης, να ελέγχονται μόνο από έναν ελεγκτή ανά βάρδια σε αρκετές ώρες της ημέρας.

Η ΕΕΕΚ προειδοποιεί ότι, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς του υπουργείου Μεταφορών, θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της πραγματοποιώντας δύο νέες τετράωρες στάσεις εργασίας στις 14 Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ