29.5.2012 10:20

Στα θρανία για την επιχειρηματικότητα

20 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 
Σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα αναλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου , ταράσσοντας τα λιμνάζοντα νερά στο χώρο και αποδεικνύοντας ότι παρά την κρίση υπάρχει περιθώριο στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από 2 έως 6 Ιουλίου στη Χίο, πραγματοποιεί το 1ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας το οποίο εντάσσεται στη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον καθηγητή Βασίλειο Αγγελή.
 
Επιχειρηματικότητα ως μορφή απασχόλησης
Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη διάδοσης της «επιχειρηματικής κουλτούρας» στους Έλληνες φοιτητές. «Η ιδέα ξεκίνησε από το γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα είναι η απάντηση, να ξεκινήσουν οι νέοι κάτι δικό τους», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Β. Αγγελής.
Όπως ο ίδιος εξήγησε, η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους με στόχο την καλλιέργεια της επαγγελματικής καινοτομίας και κουλτούρας για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας ως σημαντική μορφή απασχόλησης.
 
Τα μαθήματα
Τα έξοδα του 1ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας καλύπτονται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αφορούν στη διαμονή και μετακίνηση των φοιτητών. Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 90 φοιτητές οι θέσεις όμως είναι μόλις 20. Ωστόσο, υπάρχει η σκέψη λόγω της μεγάλης συμμετοχής να δεχθούν παραπάνω από 20 φοιτητές. 
Σε αυτό θα περιλαμβάνονται «μαθήματα σχετικά με επιχειρηματικό πνεύμα. Θα περιλαμβάνονται δράσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης όπου θα καθοδηγούνται οι φοιτητές σε επιχειρηματικές ιδέες και σχέδια που θα έχουν προτείνει οι ίδιοι,  ασκήσεις εφαρμογών για την ικανοποίηση εικονικών επιχειρήσεων και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας όπου θα συζητούνται όλα τα θέματα», ανάφερε ο κ. Αγγελής.
Στόχος του σχολείου είναι να αποτελέσει πεδίο συνάντησης και συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και φοιτητών και να προωθήσει στους συμμετέχοντες την ιδέα ότι η επιχειρηματικότητα στηρίζεται αφενός στις δεξιότητες και αφετέρου σε κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν, όπως η τόλμη και η ανοχή σε κίνδυνο. 
Ο κ. Αγγελής παραδέχθηκε ότι παρά την κρίση και τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, υπάρχει φαντασία και διάθεση για επιχειρηματικότητα. «Υπάρχει η διάθεση της φαντασίας και της πρόθεσης για επιχειρηματικότητα και θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό και θα χτίσουμε έχοντας και τα βραβεία επιχειρηματικότητας», σχολίασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου.
Τα βραβεία επιχειρηματικότητας αποτελούν συνέχεια του προγράμματος και θα έρθουν σε μεταγενέστερη φάση. Το πανεπιστήμιο θα απευθύνει το κάλεσμα-πρόκληση και οι φοιτητές που ενδιαφέρονται θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις επιχειρηματικότητας οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν οι καλύτερες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ