20.1.2017 16:41

Στα χαρακώματα οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου για το hotspot στο Καμπί [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΓΙΑΒΑ

Μάχη χαρακωμάτων ετοιμάζονται να δώσουν οι κάτοικοι τόσο του Αγίου Γεωργίου Συκούση όσο και της Βέσσας, με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν το Υπ. Εθνικής Άμυνας να είναι ένα βήμα πριν δώσει το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσει η μετατροπή του Στρατοπέδου Καγιαβά σε κλειστή δομή φιλοξενίας.

Το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά η όποια κυβερνητική πρόθεση διαρέει στον Τύπο, χωρίς κανείς να ενημερώνει υπεύθυνα την τοπική κοινωνία, είναι κάτι που έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις ενώ εντείνει τους φόβους των κατοίκων για την επόμενη ημέρα.

Αιφνιδιασμένοι και εξοργισμένοι εμφανίστηκαν στην κάμερα του politischios.gr οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου με τον πάρεδρο της κοινότητας να συγκαλεί εκτάκτως λαϊκή συνέλευση για αύριο Σάββατο προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή κινητοποίησης των κατοίκων.

Το Καμπί και η πρόταση στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Η πρώτη ουσιαστικά αναφορά για το στρατόπεδο Καγιαβά στη θέση Καμπί, ανάμεσα σε Άγιο Γεώργιο και Βέσσα, έγινε στην προ μηνών σύσκεψη που είχαν οι φορείς της Χίου με στελέχη της Κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή τη σύσκεψη το όνομα του στρατοπέδου ήταν ανάμεσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας να απορρίπτει την ιδέα παράδοσης του Στρατοπέδου με σκοπό τη μετατροπή του σε hotspot. Παρά τις αντιδράσεις του Υ.ΕΘ.Α. και μετά τα προβλήματα που προέκυψαν για τη δημιουργία νέας δομής στον πρώην σκουπιδότοπο της πόλης, στην περιοχή Ρεπάνα Καμποχώρων, το στρατόπεδο στο Καμπί επανήλθε στο προσκήνιο έπειτα από πρόταση του Υπουργού Γ. Τόσκα. Από εκείνο το σημείο και μετά όλες οι προσπάθειες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» επικεντρώθηκαν στη συλλογή στοιχείων ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ο καταλληλότερος χώρος για τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας.

Παρά πάντως τις πληροφορίες για άμεση διαμόρφωση του στρατοπέδου ο «π» επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής τη στρατιωτική εγκατάσταση, με την κάμερα να μην καταγράφει κάποια κινητικότητα πέρα από την περίπολο του στρατοπέδου.

Μάλιστα πηγές της 96 ΑΔΤΕ επιβεβαίωσαν στο politischios.gr το ενδιαφέρον για μετατροπή του Στρατοπέδου σε hotspot χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει οποιαδήποτε διαταγή ή σήμα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Άλλωστε ακόμα και σε περίπτωση εφαρμογής του σεναρίου, η μετατροπή του στρατοπέδου δεν μπορεί να γίνει άμεσα αφού απαιτείται προηγουμένως το άδειασμα των αποθηκών από τον στρατιωτικό εξοπλισμό καθώς και η μετεγκατάσταση των αρμάτων που φυλάσσονται μέσα σε αυτό.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις των κατοίκων

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ