28.2.2015 13:06

Στα δύο τα Αγιάσματα [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Στα δύο κόπηκε το χωρίο των Αγιασμάτων το πρωί του Σαββάτου. Αιτία η αύξηση της στάθμης του νερού του ποταμού που διέρχεται μέσα από το χωριό και καταλήγει στη θάλασσα.

Όπως ανέφερε στον «π» ο κάτοικος των Λεπτοπόδων Κ. Ριμικής που βρέθηκε στο σημείο η συνεχής βροχόπτωση του τελευταίου 24ωρου είχε ως αποτέλεσμα ο ποταμός των Αγιασμάτων να συγκεντρώσει τα νερά από τα γύρω χωριά με αποτέλεσμα να αυξηθεί επικίνδυνα η στάθμη του.

Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο οδήγησε στον αποκλεισμό τριών οικογενειών που μένουν στη μία πλευρά του χωριού αφού η διέλευση μέσα από τον ποταμό δεν ήταν εφικτή ούτε με τα πόδια αλλά ούτε και με Ι.Χ..

Το χειρότερο από όλα ήταν ότι η μοναδική έξοδος διαφυγής των κατοίκων, δηλαδή ο αγροτικός δρόμος που συνδέει τα Λεπτόποδα με τα Καμπιά είχε υποστεί κι αυτός ζημιές.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου συνεργεία της Περιφέρειας επιχείρησαν την αποκατάσταση του δρόμου από Αγιάσματα προς Καμπιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή του Αναβάτου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ