27.6.2016 14:43

Το «Skyslide» είναι ίσως η πιο τρομακτική τσουλήθρα του κόσμου

Μία απότομη, γυάλινη τσουλήθρα στην κορυφή του ψηλότερου ουρανοξύστη δυτικά του ποταμού Μισισιπή είναι η νέα τουριστική ατραξιόν του Λος Άντζελες και σίγουρα δεν είναι κατάλληλη για όσους έχουν υψοφοβία.      

Στο «Skyslide» οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία τρομακτική διαδρομή μήκους 13.7 μέτρων σε ύψος σχεδόν 300m από το έδαφος, πληρώνοντας €22,5 ($25).      

Η τσουλήθρα είναι κατασκευασμένη από ένα χημικά επεξεργασμένο κράμα γυαλιού που αποτελείται από ρευστό γυαλί από την Ιταλία και επίπεδο γυαλί από την Κίνα. Ο συνδυασμός αυτός χαρίζει στο γυαλί αντοχή όμοια με κράμα χάλυβα, κάτι που του επιτρέπει να αντέχει σεισμούς ή και τυφώνες.       «Η τεχνολογία αυτού του είδους δεν υπήρχε πριν από 10 χρόνια» εξήγησε ο αρχιμηχανικός και υπεύθυνος για την κατασκευή του «Skyslide» Michael Ludviκ. Το καταπληκτικό με αυτή την τσουλήθρα, λέει ο Ludvik, είναι η αίσθηση ανασφάλειας που σου δημιουργεί χωρίς όμως να υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος. «Είναι κατασκευασμένη με προδιαγραφές ασφαλείας που θα έκαναν ακόμη και τον πιο συντηρητικό μηχανικό να κοκκινίσει», καταλήγει.      

Η τσουλήθρα αποτελεί μέρος του «OUE Skyspace LA», ενός παρατηρητηρίου που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν μία θέα 360° μοιρών από την κορυφή του ουρανοξύστη της US Bank. Πηγή: www.lifo.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ