29.2.2016 17:08

Σκάει το "κακό σπυρί" του ΚΕΚ "ΟΜΗΡΟΣ"

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΥΡΝΟΥ

Αποφασισμένος να μπει ένα τέρμα στο καρκίνωμα που λέγεται ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ο Δήμαρχος Χίου και προς αυτήν την κατεύθυνση η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΚΕΚ το πρωί του Σαββάτου αποφάσισε να δοθεί εντολή σε επαγγελματίες εκκαθαριστές για να ανοίξουν τον φάκελο ΚΕΚ, να ελέγξουν, να καταγράψουν και να ολοκληρώσουν μια εκκαθάριση που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πέντε χρόνια πριν.

Είναι άγνωστο το ύψος των οφειλών του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αυτή τη στιγμή τόσο απέναντι σε ιδιώτες όσο και προς το Δημόσιο. Προηγούμενα στοιχεία εμφάνιζαν το ΚΕΚ να βαραίνουν οφειλές πάνω από 450.000 ευρώ, προς Εφορία, ΙΚΑ, εργαζόμενους, ενοίκια, προμηθευτές αλλά και δάνεια 140.000 ευρώ που έλαβε από την πρώην Marfin με εγγυητή τον Δήμο Χίου, ο οποίος καλείται πλέον να τα πληρώσει ο ίδιος.

"Μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση θα γνωρίζουμε ακριβώς τι χρωστά το ΚΕΚ", δήλωσε ο δήμαρχος μην μπορώντας να εκτιμήσει και ο ίδιος το ύψος των οφειλών. Ο Μ. Βουρνούς ευελπιστεί ότι οι εκκαθαριστές θα αποτυπώσουν μια πλήρη εικόνα των χρεών, αλλά και του τρόπου που αυτά δημιουργήθηκαν, αναδεικνύοντας τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων.

" Να τελειώσει η εκκαθάριση για να ξέρουμε ακριβώς τι και που χρωστάμε. Οι  προηγούμενε διοικήσεις του ΚΕΚ το έχουν χρεώσει Με πάρα πολλά λεφτά. Αν ελέγξουν και  αξιολογήσουν οι ελεγκτές ότι πρέπει να υπάρξει και διαχειριστικός έλεγχος, θα ξεκινήσει αμέσως. Αυτό είναι απαίτηση και της ΠΕΠ  αλλά και του δήμου" δήλωσε ο δήμαρχος, αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Είναι πολύ σημαντικό να διερευνηθούν και τα αίτια της καθυστέρησης του διαχειριστικού ελέγχου, γιατί μια εταιρεία προβληματική δεν προχώρησε σε εκκαθάριση για πάρα πολλά χρόνια.

Το ζήτημα που έχει πολλές και πολιτικές προεκτάσεις σίγουρα θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα αν και οι εκκαθαριστές φαίνεται ότι θα έχουν μπροστά τους ένα διάστημα αρκετών μηνών μέχρι την ολοκλήρωση του έργου τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ