1.10.2013 11:25

«Σερφάροντας με ασφάλεια στο διαδίκτυο»

Ημερίδα με θέμα «Σερφάροντας με ασφάλεια στο διαδίκτυο» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδρίων στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  που εδρεύει στο νοσοκομείο Παίδων «Π & A Κυριακού», διαχειρίζεται τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 / help@saferinternet.gr, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Γραμμή αυτή, απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κ.α.).

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων της ημερίδας είναι:

·         Εξάρτηση από το διαδίκτυο. Ο ρόλος της πρόληψης, Κυριάκου Μαρίνα, Κέντρο Πρόληψης Χίου

·         Διαδίκτυο: Οφέλη - κίνδυνοι και ο ρόλος της εκπαίδευσης, Συρρής Ιωάννης, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου

·         Γονικός έλεγχος: Εργαλεία και δυνατότητες, Χατζηνικολάκης Γιώργος, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου

·         Συμπεριφορά εξάρτησης στο διαδίκτυο. Διαδικτυακός εκφοβισμός. Ο ρόλος του γονέα και του ειδικού, Κορμάς Γιώργος, Μονάδα Εφηβικής Υγείας

 

Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση. Φορείς διοργάνωσης της ημερίδας  είναι η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, το Κέντρο Ημέρας Χίου της «ΜΚΟ Αποστολή», το Κέντρο Πρόληψης Χίου, οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ