12.6.2015 12:29

Σε μισή ώρα στα Ψαρά, πάλι!

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΛΗΜΝΙΩΝ, ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΨΑΡΑ

Από το επόμενο Σαββάτο 20 Ιουνίου, θα είναι πιο εύκολη η ακτοπλοϊκή σύνδεση  Χίου – Ψαρών τη θερινή σεζόν.  Κάθε Σάββατο και Κυριακή το πλοίο Psara Glory θα χρησιμοποιεί ως έδρα απόπλου και κατάπλου το αλιευτικό καταφύγιο των Λημνιών , το οποίο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του θαλάσσιου και του χερσαίου χώρου, είναι έτοιμο να υποδεχθεί  σκάφη.  Το Σαββάτο οι προσεγγίσεις θα είναι δύο, αλέ ρετούρ με διανυκτέρευση στα Λημνιά. Την  Κυριακή από τα Ψαρά  θα επιστρέφει στο λιμάνι της Χίου. «Μετά από πάρα  πολύ κόπο,  τα δρομολόγια θα γίνονται όπως παλιά. Συνεργαστήκαμε αποδοτικά με τον αντιδήμαρχο Αμανής Ματθαίο Φαφαλιό και τον πρόεδρο της Βολισσού Γιάννη Μαδιανό, οι οποίοι φρόντισαν την κατασκευή των έργων της ξηράς», δηλώνει ο  πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπελέγρης. 

Το έργο θα είναι ημιτελές, μη αποδοτικό και θα αποτύχει όμως, αν δεν  διαμορφωθούν και οι κατάλληλες συνθήκες  και η απαραίτητη  συγκοινωνιακή μεταφορά των επιβατών από τα Λημνια προς την πόλη της Χίου και αντίστροφα. Ο Αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της κοινότητας προσπαθούν και ελπίζουν έως το επόμενο Σαββάτο να ξεκινήσουν τα απαραίτητα δρομολόγια ( απευθείας ανταποκρίσεις )με λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ