10.8.2012 10:30

Σε Κινέζο το ισόγειο της Λάδης

- ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙ 3.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

 
Με Κινέζο ενοικιαστή θα συνεχίσει τη λειτουργία του το ισόγειο του δημοτικού κτιρίου της οδού Λάδης, καθώς μόνο αυτός κατάφερε να προσφέρει στον αντίστοιχο διαγωνισμό το ποσό των 3.000 ευρώ μηνιαίως για την παραχώρηση του ισογείου του ακινήτου.
Ο Δήμος από την άλλη, αφενός δεν μπορούσε να αποτρέψει την προσφορά του Κινέζου ενδιαφερόμενου, από την άλλη και λόγω της ιδιότυπης στήριξης που παρέχει η Κινεζική Κυβέρνηση σε τέτοια καταστήματα, θεωρήθηκε ότι το μίσθωμα θα ήταν υπέρ του δέοντος εξασφαλισμένο.
 
Πίσω στο κτίριο
Το ποσό των 3.000 μηνιαίως που θα καταβάλει στο Δήμο Χίου ο ενοικιαστής θα λειτουργεί ως μια μορφή ανταπόδοσης αφού μέσω αυτών των χρημάτων θα προκύψει η επισκευή του κτιρίου κυρίως στο πρώτο όροφο, όπως σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή. Μάλιστα εξετάζεται η επισκευή να ξεκινήσει άμεσα και η αποπληρωμή να συνεχιστεί μέσω της ανταπόδοσης του ενοικίου.
 
Έκανε τον Κινέζο
Με την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι από την ντόπια αγορά θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τέτοια τιμή ενοικίου εκτός από... Κινέζο, που φυσικά με τις πλάτες της πολυδύναμης κυβέρνησης του επιδοτείται για το άνοιγμα καταστήματος οπουδήποτε στον κόσμο.
Έτσι, η κατά το κοινώς λεγόμενο «εμπορική βιτρίνα» της οδού Κανάρη μπορεί να βρίσκει προσωρινά ιδιοκτήτη, ας περιμένουμε όμως να δούμε και κατά πόσο θα διαφοροποιηθεί και το αισθητικό αποτέλεσμα μιας και αν συνυπολογίσουμε τις αντίστοιχες Κινέζικες επιχειρήσεις του νησιού δεν φημίζονται για την.... αισθητική τους. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ