28.7.2015 10:18

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια για τον καύσωνα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΧΙΟ, ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Οδηγίες για την επιδείνωση του καιρού με αυξημένες θερμοκρασίες εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής Χίου η Ιερά Μητρόπολη Χίου καθώς και οι Δήμοι Χίου, Ψαρών και Οινουσσών θα πρέπει να έχουν σε ετοιμότητα όταν απαιτηθεί κλιματιζόμενους χώρους για την φιλοξενία πολιτών σε υψηλές θερμοκρασίες.

Παράλληλα το Αστικό & Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα πρέπει να διατηρούν τα οχήματα μεταφοράς των πολιτών σε δροσερές θερμοκρασίες για την αποφυγή προβλημάτων υγείας.

Το δελτίο καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, από Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Πιο αναλυτικά:

·    Σήμερα Τρίτη (28/7/2015) στο εσωτερικό της Ηπειρωτικής Χώρας θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς.

·    Το τριήμερο Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή (29-31/7/2015) θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στο εσωτερικό της Ηπειρωτικής Χώρας τους 39-41 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 35-37 βαθμούς (κυρίως στο Ιόνιο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου).

·    Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (31/7/2015) και από τα Βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη Χώρα το Σάββατο (01/08/2015);

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ