29.1.2024 12:57

«Σε αυτοκίνητο μαζί με τον ανήμπορο σύζυγό της μετά τον σεισμό» - Βίντεο

Έκκληση από τη μοναδική ένοικο της εργατικής πολυκατοικίας 407 του Βαρβασίου, Δέσποινα Βαγιάνου, για να βρεθεί ένα σπίτι για να τους στεγάσει

Σε απόγνωση βρίσκεται εδώ και 3 ημέρες η μοναδική ένοικος της πολυκατοικίες 407, των εργατικών κατοικιών του Βαρβασίου, Δέσποινα Βαγιάνου, αφού μετά τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου βόρεια της Σάμου και ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη Χίο.

Όπως εξήγησε η ίδια μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό του «Πολίτη», κατά τη διάρκεια του σεισμού άκουσε κομμάτια μπετό να πέφτουν στους επάνω ορόφους, με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση να μετακινηθεί με τον ανήμπορο άντρα της μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Έτσι, εξηγεί η ίδια, μάζεψε μερικές κουβέρτες καθώς και τα φάρμακά τους και μεταφέρθηκαν στο αυτοκίνητο, στο οποίο κοιμούνται τα βράδια, εδώ και 3 ημέρες, υπό τον φόβο νέου σεισμού.

Όπως ανέφερε, ο σύζυγός της, δεν είναι σε θέση, εξαιτίας, προβλημάτων υγείας, να μετακινηθεί άμεσα κι έτσι αποφάσισαν και οι δύο, τουλάχιστον τις βραδινές ώρες να κοιμούνται μέσα στο αυτοκίνητο.

Η ίδια, δέχτηκε με ανακούφιση της εξελίξεις, γύρω από το θέμα των εργατικών πολυκατοικιών, περιμένοντας τις επόμενες κινήσεις της πολιτείας, στην κατεύθυνση της απαλλοτρίωσης των σπιτιών τους και της αποζημίωσης των κατοίκων.

Μέχρι τότε, η ίδια απηύθυνε νέα έκκληση, προκειμένου να βρεθεί ένα σπίτι για να στεγάσει την ίδια και τον ανήμπορο άνδρα της, αφού ήδη με εισαγγελική παρέμβαση από τα Χριστούγεννα, της έχει ζητηθεί να αποχωρήσει από το ακατάλληλο σπίτι που διαμένει, κάτι που δεν έχει γίνει, αφού τα οικονομικά τους, δεν τους επιτρέπουν την ενοικίαση άλλου σπιτιού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ