17.4.2024 6:08

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στην Πλατεία Βουνακίου

Τροποποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων μετά τη συμμετοχή της ΠΝΟ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου, ολόκληρη η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ κήρυξε πανελλαδική απεργία με αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Χωρίς πλοία

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια τη συγκεκριμένη ημέρα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει στις 00:01 της Τετάρτης 17 Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, με αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές επίπεδο».

Βάσει των νέων δρομολογίων το "Νήσος Σάμος" θα αναχωρήσει από Πειραιά την Τετάρτη 17/04/24 και ώρα 23:59, για Ψαρά 06:40-06:50, Χίο 09:40-10:40, Μυτιλήνη 12:40 και εν συνεχεία όπως εγκεκριμένα. Αντίστοιχα το πλοίο "Διαγόρας" θα αναχωρήσει από Μυτιλήνη την Τετάρτη 17/04/24 και ώρα 23:59, για Χίο 03:00-03:45, Πειραιά 12:15 και εν συνεχεία όπως εγκεκριμένα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στην Πλατεία Βουνακίου

Με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου καλεί τα σωματεία και μέλη της δύναμής του, όλους τους εργαζόμενους, άνεργους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά σε αυτή. 

"Δίνουμε το ισχυρό μήνυμά μας σε όλες εκείνες τις πολιτικές της κυβέρνησης που έχουν καθηλώσει τους μισθούς μας στα Τάρταρα και έχουν αντίθετα υψώσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στο Θεό. 
Διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών μας Συμβάσεων, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς όλων μας και άμεσα δραστικά μέτρα για την μείωση του κόστους διαβίωσης. 

Διεκδικούμε και Απαιτούμε:
•    Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.
•    Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου 9επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κτλ).
•    Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους.
•    Πάταξη της κερδοσκοπίας.
•    Μείωση του ΦΠΑ σε πολλά είδη βασικής διατροφής.
•    Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων ώστε οι ονομαστικές αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων να μην εξανεμίζονται με την αύξηση φόρων
•    Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών
•    Διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους στέγασης και δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών"
, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. 
 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ