29.11.2015 11:21

Ρομά έκαναν φύλλο και φτερό τις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ

ΣΥΛΛΗΨΗ 5 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ, ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΘΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ

Κάθε όριο ξεπέρασε η καταστροφική δράση πέντε νεαρών Ρομά που κατηγορούνται από την Αστυνομία για δύο περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Χίου και στα Θαλασσοπούλια στον Άγιο Ισίδωρο Συκιάδας.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, συνελήφθησαν τέσσερεις 4ημεδαποί (Ρομά), ηλικίας από 15 έως 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε  κατά περίπτωση δικογραφία, για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και τις πρόκλησης φθορών. Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα, σε βάρος ενός ακόμη 19χρονου συνεργού τους (ημεδαπός Ρομά).

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι προαναφερόμενοι δράστες, ενεργώντας  με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου πενθημέρου, δύο  τουλάχιστον κλοπές-διαρρήξεις, στην ευρύτερη περιοχή της Χίου

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, διέρρηξαν κτίριο ιδιοκτησίας του Ναυτικού Ομίλου Χίου και ακολούθως αφαίρεσαν από αυτό κουφώματα αλουμινίου μεγάλης αξίας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, διέρρηξαν εγκαταστάσεις κατασκήνωσης, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και είδη εξοπλισμού, ενώ προκάλεσαν φθορές στο χώρο καθώς και σε ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο στο σημείο.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκε.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ