11.7.2012 9:28

Ρόδος μέσω Τουρκίας

«ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΣΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΡΟΔΟΥ – ΧΙΟΥ- ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ», ΛΕΕΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Μία νέα τουριστική πρόταση προς τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου έρχεται να διατυπώσει η ναυτιλιακή εταιρεία «Δωδεκάνησος» με έδρα τη Ρόδο, η οποία προτείνει την επίσκεψη στο νησί των Ιπποτών μέσω Τουρκίας και συγκεκριμένα από το λιμάνι της Μαρμαρίδας.
Όπως επεσήμανε μιλώντας στον «π», η εκπρόσωπος της εταιρείας Δ……. , το κόστος μετακίνησης όσων επισκεπτών επιλέξουν να ταξιδέψουν από Χίο ή Μυτιλήνη για Ρόδο μέσω Πειραιά θα κληθούν καταβάλουν το τριπλάσιο χρηματικό αντίτιμο, από ότι αν ταξιδέψουν μέσω Τουρκίας.
« Η δρομολόγηση του πλοίου μας «Παναγία Σκιαδενή» στη γραμμή Ρόδος – Μαρμαρίς και επιστροφή παρέχει  τη δυνατότητα στους κατοίκους της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου να μεταβούν στα αντίστοιχα τουρκικά λιμάνια και από εκεί οδικώς να φτάσουν, σε διάστημα λίγων ωρών, στο Μαρμαρίς και να επιβιβαστούν στο πλοίο μας με τελικό προορισμό τη Ρόδο.
Να σημειωθεί ότι η διάρκεια του ταξιδιού από Μαρμαρίς προς Ρόδο είναι μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά, ενώ ο ναύλος μεταφοράς επιβατών και οχημάτων με όχημα δεν ξεπερνάει μετ’ επιστροφής τα 100 ευρώ», σημείωσε η ίδια.  
Στα σκαριά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου – Ρόδου (;)
Το σημαντικό βέβαια από τη συνομιλία με την εκπρόσωπο της εταιρείας, έγκειται στο γεγονός ότι η “Dodekanisos Lines” σχεδιάζει ήδη την δρομολόγηση ενός ταχύπλοου τύπου καταμαράν στη Γραμμή Ρόδου- Χίου – Λέσβου.
«Είχαμε καταθέσει σχετικό αίτημα για δρομολόγηση ενός ταχύπλοου της εταιρείας στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, αλλά λόγω των προθεσμιών δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε τη απευθείας δρομολόγηση πλοίου από Ρόδο για Βόρειο Αιγαίο.
Ήδη πάντως μετά το καλοκαίρι η εταιρεία θα καταθέσει εκ νέου το αίτημα αυτό στο ΣΑΣ προκειμένου να δρομολογηθεί ένα από τα τρία πλοία στη γραμμή. Για εμάς η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται σε πλήρη αντιστοιχία με τις ανάγκες των κατοίκων της Χίου και της Λέσβου που ενώ θέλουν να επισκεφθούν τα Δωδεκάνησα, εν τέλει δεν το πραγματοποιούν εξαιτίας του μεγάλου κόστους», κατέληξε η ίδια σε δηλώσεις της στον «π».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ