4.7.2015 14:10

Ψηφίζουν ΝΑΙ στα ντόπια προϊόντα

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΙΟΥ

Από τα μέσα Ιουλίου περίπου, θα ξεκινήσει η καμπάνια  στήριξης και προβολής των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων, που οργανώνει η Ένωση Καταναλωτών Χίου. Η προσπάθεια είχε αποτύχειτο 2013 επειδή δεν είχε εκδηλωθεί  ενδιαφέρον συμμετοχής, αλλά τώρα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες που επιβάλλουν την ενίσχυση της μάχης επιβίωσης των τοπικών επιχειρήσεων και ειδικά αυτών που παράγουν τοπικά προϊόντα.« Η ιδέα γεννήθηκε όταν άρχισαν να κατακλύζουν την αγορά μας οι πολυεθνικές. Η πρώτη απόπειρα απέτυχε το 2013, επειδή οι τοπικοί παραγωγοί δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής, πιθανά επειδή δεν ένοιωθαν ακόμη έντονη την απειλή. Τώρα όμως η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί, οι πολυεθνικές μας έχουν κατακλύσει και θεωρούμε ότι πρέπει ο καθένας από το πόστο του να προσπαθήσει να στηρίξει την τοπική αγορά και ειδικά τους παραγωγούς», δηλώνει η πρόεδρος της Ένωσης Ξένια Κορακάκη.

Το σποτ

Η διαφημιστική καμπάνια περιλαμβάνει την παραγωγή ενός τηλεοπτικού σποτ, στο οποίο θα προβάλλονται ανά επαγγέλματα οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν και θα καλείται ο κόσμος να ψωνίζει από αυτές. Η ένταξη θα είναι απόλυτα δωρεάν, το μικρό κόστος παραγωγής του σποτ  θα καλυφθεί ολοκληρωτικά από την Ένωση. Τα τοπικά Μ.Μ.Ε θα κληθούν να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στην προσπάθεια με το δικό τους άμεσο τρόπο, που είναι η δωρεάν καταχώρηση και προβολή  της διαφημιστικής προβολής

«Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε και να παρακινήσουμε τους Χιώτες να αγοράζουν τοπικά προϊόντα,  τους παραγωγούς να λειτουργούν ανταποδοτικά, τα Μ.Μ.Ε να στηρίξουν αυτή την εκστρατεία που θα αποδώσει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα  ανταποδοτικά οφέλη.Η τόνωση της τοπικής παραγωγής θα βοηθήσει στην ανακύκλωση του χρήματος  γιατί  αν κερδίζουν οι τοπικοί παραγωγοί και επιχειρηματίες, το χρήμα θα παραμένει  στην αγορά και στα σπίτια μας».

Ταυτότητα προϊόντων

Η διαδικασία ένταξης στο σποτ είναι πολύ απλή. Οι παραγωγοί πρέπει να ενημερώσουν  την Ένωση για το ενδιαφέρον τους και να καταθέσουν την «ταυτότητα» των προϊόντων που παράγουν.

«Έστω και έναν καταναλωτή να πείσουμε, θα είναι κατόρθωμα και προσφορά στην κοινωνία μας», προσθέτει.

Για περισσότερα στοιχεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών στα τηλέφωνα 6948526292 και 22710 20990. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ