21.10.2014 17:24

Ψηφιακή αγανάκτηση

• ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΘΕΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης σε τηλεθεατές από πολλά σημεία του νησιού. Πέρα από ολόκληρες οικιστικές ζώνες που έχουν μείνει ακάλυπτες και ο Δήμος προς το παρόν σηκώνει ψηλά τα χέρια με την οικονομική αδυναμία του να παρέμβει, σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει και σε περιοχές όπου το ψηφιακό σήμα εννοείται ότι φτάνει χωρίς πρόβλημα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Έτσι, σε χωριά της βόρειας Χίου αλλά ακόμα και συνοικίες της πρωτεύουσας παρουσιάζεται το φαινόμενο είτε η εικόνα να παγώνει για αρκετά λεπτά, ικανά να στερήσουν από τους τηλεθεατές την επαφή τους με τον τηλεοπτικό δέκτη για πάνω από μια ώρα, είτε δεν περνάει καν σήμα κάποιες απρογραμμάτιστες ώρες της ημέρας. Άλλη περίπτωση να παίζουν εναλλάξ τα πανελλαδικά από τα περιφερειακά κανάλια.

Να δώσει εξήγηση

Τα παράπονα των τηλεθεατών, οι οποίοι υποχρεώθηκαν στην αγορά αποκωδικοποιητών, έχουν συνήθως αποδέκτη την τοπική εξουσία ή τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι, ως αναρμόδιοι, δεν μπορούν να δώσουν λύση.

Τα προβλήματα στο ψηφιακό σήμα πληθαίνουν αντί να περιορίζονται. Το τεχνικό τμήμα της digea είναι υποχρεωμένο να δώσει σύντομα εξηγήσεις για την αιτία τους και κυρίως χρονοδιάγραμμα για το πότε υπολογίζει ότι θα είναι σε θέση να τα ξεπεράσει. Για να μη φτάσουμε στο σημείο να νοσταλγούν οι περισσότεροι τις παλιές … αναλογικές εποχές. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ