21.11.2016 10:36

Πρωτοσέλιδο – παρέμβαση από τον «πολίτη»

Για πρώτη φορά στην 15χρόνη διαδρομή του ο «π» κυκλοφορεί σήμερα χωρίς πηχυαίο τίτλο στο πρωτοσέλιδο του. Το αφιερώνει, σχεδόν όλο, στη διαπίστωση για την πραγματική επίπτωση του προσφυγικού στο νησί μας. Μια διάσταση η οποία, δυστυχώς, υπεκφεύγει από το δημόσιο διάλογο των ημερών. Την παρέκκλιση από τους στόχους που οφείλαμε να έχουμε ως κοινωνία. Γράφει:

 

Διαφορετική θεματολογία θέλουμε να σας προσφέρουμε μέσα απ’ τις σελίδες του «πολίτη». Να μεταφέρουμε ειδήσεις για την αγωνία της νέας γενιάς του νησιού να κρατηθεί σ’ αυτό. Για την οικονομία του τόπου μας να στρέψει σε πιο σύγχρονα, παραγωγικά μοντέλα. Για την ανάγκη να κάνουμε την πρωτεύουσα του νησιού μας φιλικότερη στον άνθρωπο και να δώσουμε πνοή στα υποβαθμισμένα μα πανέμορφα χωριά μας. Για τη διάσωση της βαριάς και ιστορικής μας κληρονομιάς, ως πολύτιμης παρακαταθήκης για το μέλλον. Για αυτά και πολλά ακόμη. Δυστυχώς δεν μπορούμε.

Αυτό είναι το βαρύτερο αποτύπωμα της προσφυγικής κρίσης για τη Χίο. Απορροφά όλη τη ζωτικότητα της, υποχρεώνει το νησί να περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, άγνωστο για πόσο διάστημα.

Άλλη λύση δεν υπάρχει: ανοιχτά χαρτιά πια από την κυβέρνηση σε ποιο βαθμό έχει δεσμεύσει το μέλλον μας, για να μπορούμε να συνεισφέρουμε, έστω και τώρα, σε μια πορεία που δεν θα ακυρώνει τις δεσμεύσεις της χώρας αλλά δεν θα θυσιάζει και τον τόπο μας. Θα το διεκδικήσουμε και θα το πετύχουμε. Μπορούμε!

«π»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ