2.10.2018 9:14

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου «Ρατσιστές και Μικρόψυχοι όσοι παρεμποδίζουν την Εκπαίδευση των Προσφυγόπουλων»

Χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στο νησί μας, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου, υπογραμμίζοντας ότι η εκπαίδευση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Παράλληλα χαρακτηρίζουν ρατσιστές και μικρόψυχους όσους παρεμποδίζουν την εκπαίδευση των Προσφυγόπουλων.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση,  είναι από τα πιο σπουδαία και  η θεσμοθέτηση καθολικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, συνιστά βασική πρόνοια κάθε σύγχρονης Πολιτείας .

Η Ίδρυση ΔΥΕΠ και στην Χίο όπως σε όλη την Χώρα είναι ιδιαίτερα θετική και την χαιρετίζουμε εκφράζοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη και την στήριξη μας σε όλους όσοι εμπλέκονται στην οργάνωση και την λειτουργία των ΔΥΕΠ.

Το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση είναι δεδομένο και αναφαίρετο δικαίωμα αυτών των παιδιών που βρίσκονται στον τόπο μας διαβιώντας σε συνθήκες συχνά κακές. Κάθε άλλη σκέψη και ενέργεια που παρεμποδίζει την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική ζωή είναι μικρόψυχη και ρατσιστική.

Έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα και να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές που παρασύρουν σε ξενοφοβικές ατραπούς  συλλόγους γονέων.

Η προτροπή του Ρήγα Βελεστινλή που διατυπώθηκε το 1797 στο Άρθρον 22. –<< Όλοι, χωρίς εξαίρεσιν, έχουν χρέος να ηξεύρουν γράμματα. Η Πατρίς έχει να καταστήσει σχολεία εις όλα τα χωρία διά τα αρσενικά και θηλυκά παιδία. Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή, με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη…>>, είναι πλέον πιο επίκαιρη από ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ