30.5.2012 9:29

Πρώτη και τελευταία για τη Louis Cruises

• Η LOUIS CRUISES ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΤΑ

Την ανοργανωσιά και την προχειρότητα με την οποία διαφημίστηκε και προωθήθηκε στις εταιρίες κρουαζιέρας το λιμάνι των Μεστών, χωρίς τελικά να μπορεί να δεχθεί πλοία ελλείψει ελέγχου διαβατηρίων καταγγέλλει μέσω του «π» ο τουριστικός πράκτορας Θοδ. Μιχαλάκης, καθώς η εταιρία «Luis Cruise Lines» ακύρωσε τη προγραμματισμένη για τον Αύγουστο προσέγγιση της στο λιμάνι των Μεστών, λόγω της διαδικασίας στην υποβλήθηκαν χθες οι επιβάτες του πλοίου «Orient Queen» και των 45 επιπλέον ναυτικών μιλίων που αναγκάστηκε να καλύψει το πλοίο, αφού πρώτα έπρεπε να έρθει για έλεγχο στο λιμάνι της Χίου και μετά να «δέσει» στα Μεστά.  
Σχεδιασμός ανάγκης
Αστυνομία και Λιμεναρχείο αναγνωρίζοντας την δυσκολία που υπάρχει στην εξυπηρέτηση του πλοίου να προσεγγίσει τα Μεστά, όπου δεν υπάρχει έλεγχος διαβατηρίων, ανέβηκαν στις 4 τα ξημερώματα στο κρουαζιερόπλοιο που ήταν έξω από το λιμάνι με λάντζα, προκειμένου να ελέγξουν τις λίστες των επιβατών και τα διαβατήρια ενώ στη συνέχεια το «Orient Queen» κατέπλευσε στα Μεστά όπου και έμεινε μέχρι τις 19.00 χθες το απόγευμα.
«Το πλοίο διένυσε 45 ναυτικά μίλια περισσότερο από το πρόγραμμά του έχοντας υποστεί μια επιπλέον επιβάρυνση σε καύσιμα που πλέον είναι υπολογίσιμη. Οποιοσδήποτε άλλος θα κούναγε το μαντήλι και θα μας έλεγε όταν φτιάξετε, τα ξαναλέμε. Η κατάσταση έχει προκαλέσει μια αναστάτωση στην εταιρία που ωστόσο δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο του Αυγούστου που μάλλον θα ακυρωθεί εξαιτίας της κατάστασης», τονίζει στον «π» ο κ. Μιχαλάκης.
«Είμαστε απαράδεκτοι»
Ο Θοδ. Μιχαλάκης συνεργάζεται με την «LOUIS» αρκετά χρόνια όμως ποτέ δεν δέχθηκε τόσα παράπονα και δη δικαιολογημένα όσα τώρα. «Υπάρχει μια γενική απογοήτευση στην εταιρία από το πρόβλημα που έχει προκύψει. Τι στο καλό απευθύναμε έκκληση στις εταιρίες να έρθουν όταν γνωρίζαμε ότι έχουμε ελλείψεις στο σημαντικότερο κομμάτι. Όλα αυτά μας εκθέτουν και εν μέσω τουριστικής σεζόν το πρόβλημα είναι μεγάλο για τις εταιρίες. Είμαστε επιεικώς απαράδεκτοι. Και όσοι διαφήμιζαν τα Μεστά χωρίς να έχουν τις κατάλληλες υποδομές και όσοι εκ των υστέρων τ΄ρεχουν να καλύψουν τα κενά. Τόσο δύσκολο είναι να ασχοληθεί η τοπική ηγεσία δυο μέρες προκειμένου να πιέσει για την έκδοση του απαραίτητου προεδρικού διατάγματος και να μπορεί να εξυπηρετηθεί το πλοίο; Εγώ βλέπω ότι παντού έχουμε προβλήματα. Μπαλωθείς στον αέρα και από ουσία τίποτα. Εμείς κινδυνεύουμε να χάσουμε μια συνεργασία ετών. Αύριο θα είναι κάποιος άλλος συνάδελφος με το ίδιο πρόβλημα. Επιτέλους, να σηκώσουν τα μανίκια και να δείξουν τη σοβαρότητα που απαιτείται γιατί εμείς πληρώνουμε ακριβά τα σπασμένα και τις ελλείψεις. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Και να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο; Χάρη μας κάνει η εταιρία που έρχεται...», συμπληρώνει ο κ. Μιχαλάκης..
Το αντιμετώπισαν
Σε ότι αφορά την ασφαλή πρόσδεση του “Orient Queen”, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κεντρικού Λιμενάρχη Γ. Σκανδάλη τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες αφού από τις 7 σήμερα το πρωί, 10 άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείο Χίου και του Λιμεναρχείου Μεστών, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους επιβάτες καθώς και φύλαξη του πλοίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Orient Queen”, έφθασε στη Χίο από το Κουσάντασι της Μικράς Ασίας και αναχώρησε από τα Μεστά στις 19.00 χθες το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα Μεστά οι επιβάτες, περιηγήθηκαν στη νότια Χίο και το μεσημέρι στην πρωτεύουσα του νησιού, ενώ τους υποδέχθηκαν με σουμάδα και γλυκίσματα ο πολιτιστικό σύλλογος της περιοχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ