29.8.2015 15:57

Πρώτη απόπειρα συντονισμού των διαφωνούντων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την πρώτη τους κοινή συνάντηση προγραμματίζουν για τη Δευτέρα στις 19:30 στο Ξενοδοχείο «ΔΙΑΝΑ» τα πρώην στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ καλώντας μάλιστα μέσα από ανακοίνωση όσους συμμερίζονται τις ίδιες αγωνίες να συμμετάσχουν σε αυτή με μοναδικό στόχο μία κοινή αριστερή παρέμβαση στις εκλογές.

Λαμβάνοντας πλέον σαφέστατες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ανήκαν μέχρι πρότινος, τα παραιτηθέντα μέλη τονίζουν ότι: «το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιός θα υλοποιήσει ένα τρίτο μνημόνιο που επιχειρείται να επιβληθεί για να ολοκληρώσει την καταστροφή των προηγούμενων.  Είναι να αποδειχθεί ότι η αντίσταση δεν ισοπεδώθηκε, ότι οι νέοι και όσοι καταστρέφονται από τα μνημόνια συνεχίζουν τον αγώνα, ότι η παρακαταθήκη του περήφανου ΟΧΙ του δημοψηφίσματος μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο στους αγώνες για δημοκρατία και συλλογική ευημερία που μας περιμένουν». 

Στην ανακοίνωσή τους τα πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να προκύψει από τις εκλογές μια ελπιδοφόρα υποστήριξη σε ένα αριστερό ΟΧΙ. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην έχουμε μια βουλή μόνο με κόμματα που έχουν ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και θα διαφωνούν μόνο ως προς τη διαχείρισή του. Όπως έχει πολύ μεγάλη σημασία το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος να μείνει στην αριστερά, να μην χαριστεί σε νοσταλγούς του ναζισμού που θέλουν να παρασύρουν ένα σκληρά δοκιμαζόμενο λαό».

Ανοιχτό κάλεσμα

Έχοντας ως δεδομένο ότι δεν είναι οι μόνοι που εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους με την επιβολή ενός τρίτου μνημονίου οι υπογράφοντες την ανακοίνωση απευθύνουν κάλεσμα σε όσους μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, αντιστεκόμενοι στην εκλογική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν το «παρών» στη σημερινή συνάντηση.

«Με τις ημερομηνίες να πιέζουν ασφυκτικά. Η πρόσκληση αυτή υπογράφεται συμβολικά από συντρόφους που ήμασταν υποψήφιοι στην τελευταία συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την Νομαρχιακή Επιτροπή αλλά παραιτηθήκαμε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ή δεν δεχθήκαμε να συμμετέχουμε σε αυτή όταν οριστικοποιήθηκε ο απόλυτος εγκλωβισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική διαχείρισης μνημονίου και όταν προκηρύχθηκαν εκλογές καταπατώντας κάθε έννοια εσωκομματικής δημοκρατίας. Κάποιοι είχαμε εκτεθεί με  τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιοι βουλευτές Χίου πολύ πριν υπάρξει προοπτική για εκλογή βουλευτή. Ανάμεσά μας περιλαμβάνονται ιδρυτικά μέλη του πανελλαδικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της πρώτης και ιδρυτικής Νομαρχιακής Επιτροπής του στη Χίο, όπως ο συντονιστής της, με τον οποίο συνυπογράφουμε αυτή την πρόσκληση» καταλήγουν οι Δ. Αντώνογλου, Α. Γαϊτάνος, Ε. Κουτσουλιά, Μ. Κριμιζής, Δ. Λαβατσής, Π. Δημητρακόπουλος, Τ. Τύμπας και Δ. Σφυράκης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ