30.9.2014 10:26

Πρώτα μελέτη και μετά έργα στο λιμάνι

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Για αυτονόητες μικροεργασίες που όμως προϋποθέτουν πρώτα από όλα τη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για να εκτελεστούν, έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου Μ. Μπελέγρης με αφορμή τα αιτήματα που διατυπώνει σε επιστολή της η Attica Group, τόσο προς το Λιμεναρχείο όσο και ως προς το Λιμενικό Ταμείο.

«Να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση»

Όπως σημείωσε ο κ. Μπελέγρης το βασικό ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που για άγνωστο λόγο εκκρεμεί εδώ και 3 χρόνια.

«Έχουμε μπει ήδη στη διαδικασία να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιος συνεχώς μπλοκάρει τη Μ.Π.Ε. με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Ήδη εξετάζουμε την παρουσία μας στο ΥΠΕΚΑ προκειμένου να διευθετήσουμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα και να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπελέγρης.

Μάλιστα ως πρώτη κίνηση για την επίλυση των προβλημάτων ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε στον «π» ότι θα τροποποιήσει τον προϋπολογισμό εντός του μήνα ώστε να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις που απαιτούνται για την εκβάθυνση του λιμένα Χίου στο σημείο ελιγμών των πλοίων, έργο που πιθανολογείται ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του έτους.

«Για το άλλο ζήτημα που έθεσε η Attica, πέρα από αυτός της εκβάθυνσης, δηλαδή της ανακατασκευής της ράμπας, αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουμε την έκδοση της ΜΠΕ για να προχωρήσουμε», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ