4.6.2015 17:19

Προσπαθούμε, αλλά… [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, ήρθε  για δεύτερη φορά στη Χίο. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί την υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2015. Η φιλοσοφία του είναι σαφής, το προσωπικό πρέπει να νοιώθει την ηγεσία κοντά του. Είναι απόλυτος  γνώστης των προβλημάτων και των αιτημάτων του κλάδου και γι’ αυτά μίλησε χωρίς υπεκφυγές

«Κύριος στόχος της επίσκεψης είναι να ακούσουμε τα προβλήματα των συναδέλφων και να δώσουμε λύσεις όπου μπορούμε. Μας  ανέφεραν τα χρόνια προβλήματα του σώματος, όπως η ομογενοποίηση όλου του προσωπικού,  η διάθεση μέσων ατομικής προστασίας, η συμπλήρωση της ελλιπούς υπαλληλικής και  υλικοτεχνικής υποδομής. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά».

Μέσα ατομικής προστασίας                                                                                                          

«Για να δώσουμε στο προσωπικό μέσα ατομικής προστασίας  αγοράζοντας ότι πρέπει, προσπαθούμε να ξεμπλοκάρουμε  κάποιες διαδικασίες από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου. Προς το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε προμηθευτεί κάποια πράγματα.  Προς το παρόν αυτό που μπορούμε να κάνουμε  είναι να διασφαλίσουμε τους όρους υγείας και ασφάλειας του προσωπικού με το να τηρούνται κάποια στάνταρ στις εγκαταστάσεις και τις επιχειρήσεις  και  αργότερα θα προσπαθήσουμε δώσουμε μέσα ατομικής προστασίας. Το Προεδρικό Διάταγμα είναι έτοιμο, αλλά θα πρέπει να είναι και υλοποιήσιμο. Είναι δώρο άδωρο να το κάνουμε και να μην εφαρμόζεται. Τώρα δεν προλαβαίνουμε, αλλά θα καταφέρουμε να τους δώσουμε κάποια πράγματα.

Ομογενοποίηση

Για το πρόβλημα της ομογενοποίησης και ενσωμάτωσης των πενταετών, υπάρχει βούληση να προωθηθεί και να υλοποιηθεί. Το θέμα έχει τεθεί στην πολιτική ηγεσία, αλλά λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης και του χαμηλού προϋπολογισμού του σώματος, η επίλυση και η εφαρμογή του έχουν μετατεθεί για αργότερα».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ