13.1.2017 15:20

Πρόωρα χαρακώματα για το ρουκετοπόλεμο

Διαμαρτυρία των περιοίκων των εκκλησιών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής στον Υπουργό Εσωτερικών για να παύσει οριστικά ο ρουκετοπόλεμος

Να απενεργοποιήσει έγκαιρα κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης του ρουκετοπόλεμου, όπως έχει επιχειρηθεί από το βουλευτή Ν. Μηταράκη, επιχειρεί εξώδικη διαμαρτυρία 22 περιοίκων των ενοριών Παναγίας Ερυθιανής και Αγίου Μάρκου.

Η προσπάθεια να τερματιστεί πρόωρα κάθε σκέψη αναβίωσης του εθίμου, το οποίο από την πλευρά των περιοίκων χαρακτηρίζεται ως «φιέστα», ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο με την αποστολή του εξωδίκου στους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Αρχικός στόχος είναι να εμποδιστεί αφενός κάθε επιχείρηση νομιμοποίησης μελλοντικής πρωτοβουλίας εκ μέρους του βουλευτή, θέτοντας προ των ευθυνών τους τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, αφετέρου να δοθεί το σήμα στα μέλη του συλλόγου «Φίλοι Βρονταδούσικων Εθίμων» ότι μόνο εύκολη δεν θα είναι μια δική τους προσπάθεια αναβίωσης του εθίμου.

Ωστόσο ανώνυμοι ρουκετατζήδες τους τελευταίους μήνες, εκτιμώντας ως λαθεμένη την περσινή απόφαση μη εκτόξευσης ρουκετών, έστω και σε περιορισμένο αριθμό, φέρονται φέτος αποφασισμένοι να προασπιστούν τη συνέχιση του διάσημου εθίμου με κάθε κόστος, δημιουργώντας ένα πρόωρο κλίμα εχθροπραξιών στο Βροντάδο, το οποίο απαιτεί τάχιστες πρωτοβουλίες εκτόνωσης για το καλό της περιοχής και του νησιού.

Αναλυτικά το εξώδικο ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ